topp_banner

Liiban forlenger med Fram: – Han er en ressurs for hele Larvik 

Han er Oslo-gutt, men trives så godt i Fram og Larvik at han ønsker å bli værende en stund til. Denne uka forlenget Liiban Ahmed kontrakten ut 2026!

– Jeg har trivdes siden jeg kom hit, og har trua på at vi kan gjøre noe fint her. Det har jeg veldig lyst til å være med på. Og så har jeg trua på Mac som sportssjef. Han var tidlig på ballen med tanke på forlengelse, og det føles betryggende, sier Liiban. 

Han er inne i sin tredje sesong i Fram-drakta, og er dermed allerede blant spillerne med lengst fartstid i klubben. Med sitt kloke fotballhode, sin evne til å lese spillet og en pasningsfot få andre i klubben kan matche var Liiban selvskreven i planene til sportssjef Mac Laham. 

Men det er ikke bare fotballspilleren Liiban som Mac ønsket å beholde. 

– Først og fremst er Liiban en jævla god fotballspiller. Og i prosjektet vi prøver å bygge er vi avhengig av veldig gode fotballspillere. Likevel er det personen Liiban som er det aller viktigste her. Det han bidrar med for laget og for hele klubben er av stor verdi. Som trener for G16-laget har han tatt store steg. Både foreldre, spillere og trenere er positive til Liiban. Vi ønsker å ha den ressurser både i klubben, men ikke minst som spiller på A-laget, roser Mac. 

Utenom fotball jobber Liiban også med ungdommer på en av byens skoler. 

– Han er blitt en veldig bra ressurs for hele byen. Larvik har godt av Liiban, og han har vært involvert i skolesystemet her siden han kom. Alle er fornøyde med ham der også. Liiban som spiller og menneske er «bullseye», sier Mac. 

Liiban har 62 offisielle kamper for Fram, og spilte 24 av 26 matcher i fjorårets nedrykkssesong i PostNord. Selv føler han på et ansvar for å hjelpe klubben tilbake til 2. divisjon. 

I sportsplanen Mac har laget er målsettingen at Fram skal rykke opp i 2025. 

– Ambisjonene mine i Fram er først og fremst å få Fram tilbake på det nivået. Jeg var med på å spille oss ned. Ikke at det bare var min feil, men jeg tar min del av ansvaret. Og jeg har såpass stolthet at jeg i hvert fall skal få Fram tilbake i PostNord før jeg gir meg her, sier Liiban. 

Mac er opptatt av å få ledere inn i Fram-garderoben, og nøler ikke med å karakterisere Liiban som en av dem. 

– Liiban har blitt en tydelig leder i gruppa. Alt har gått riktig vei, og han blir bare bedre og bedre. Det er jeg helt sikker på. 

– Hva liker du best med ham som spiller? 

– Teknikken og basisferdighetene er veldig bra. Liiban er ikke den største i verden, men det kan se sånn ut på banen fordi spilleforståelsen er så høy. Og så tilfører han noe som ikke veldig mange i hans posisjon har: han kan dra av ledd som midtstopper, også når han er under press, sier Mac. 

Så er spørsmålet om Liiban greier å komme seg på scoringslista i løpet av kontraktstida. Foreløpig står han uten scoringer i Fram-drakta. Mot Sandnes Ulf 2 hadde han ballen i nettet, men måtte innse at linjemannen korrekt holdt flagget oppe for offside. 

Selv har Liiban hevdet over lang tid at han er klubbens desidert beste straffeskytter….

– Står det noe i kontrakten hans om at Liiban skal ta straffer? 

Mac Laham velger å besvare spørsmålet selv: 

– Det kan godt hende det blir en belønning for at han har signert, he-he! Men Liiban får det målet sitt. Kanskje er det noe han må utvikle, at han kan heade inn noen cornere. Men hvis vi får straffe og Liiban tar det, så scorer han!