topp_banner

Martin scorer hvert 78. minutt 

Han har sittet mye på benken, men har likevel produsert fire mål på 314 minutter i serien så langt for Fram. Martin Henriksen føler selv han er blitt en smartere fotballspiller det siste året. 

– Hvert 78. minutt? Det er ganske pent! Det er jeg veldig fornøyd med, sier 19-åringen. 

Så langt i sesongen har han i all hovedsak vært back-up for Brian Lysebo Johansen og fått noen innhopp på slutten av kampene. Samtidig har han fått sjansen fra start i to kamper – mot Madla i serieåpningen og mot Sandefjord 2 sist – og scoret i begge. 

Særlig det ustoppelige skuddet fra 20 meter på Jotun Arena var det klasse over. Samtidig føler han at han også viste framgang i banespillet. 

– Jeg synes jeg var sterk feilvendt, og de gule kortene til SF-spillerne haglet jo rundt meg! Så da føler jeg at kan være fornøyd med jobben.

Martin har tidligere snakket om øktene på Bergeskogen med pappa Christoffer, og peker på dem som noe av forklaringen på styrken med ryggen mot målet. 

– Vi har hatt mange økter der jeg slår ballen mot veggen, og så har jeg fattern i ryggen som forsøker å ta ballen fra meg. 

– Hvordan er pappa i presset? 

– Han er noe tyngre enn de SF-spillerne, men det funker noenlunde, gliser Martin. 

På russekortet hans i våres var «benken i Framparken» oppført som adresse, men nå øyner 19-åringen mer spilletid framover hvis han fortsetter i samme spor. Målsettingen før sesongen var å nå tosifret antall scoringer – og nå er han nesten halvveis. Faktisk har Martin scoret i tre kamper på rad: mot Staal Jørpeland, Sandnes Ulf 2 og sist mot SF 2.

– Hvor synes du selv du har tatt størst steg? 

– Jeg synes jeg er blitt litt smartere på når jeg skal møte, og når jeg skal stikke. Og så har jeg blitt noen kilo tyngre i bein og overkropp. Jeg har litt mer å «rutte med», sier Martin – mens han stryker seg over magen… 

– Hva er grunnen til at du er blitt smartere? 

– Det handler om mengde på trening, ta til seg læring fra andre angrepsspillere og (Andreas) Drugge selvfølgelig. Han har vært flink til å si når jeg skal møte og når jeg skal stikke. 

Drugge selv er fornøyd med progresjonen til 19-åringen.

– Det er blitt litt lite spilletid, men Martin har produsert når han har kommet inn. Mot Sandefjord fikk vi se en litt annen Martin. Han er først og fremst en målscorer, men også veldig sterk feilvendt. Totalt sett leverte han en veldig fin prestasjon mot SF 2. Jeg ser hver dag at han jobber hardt, og han responderer godt på å bli pushet av meg og av lagkameratene. Martin er sterk mentalt, og det er en viktig egenskap, sier Drugge. 

Samtidig som han roser 19-åringen for måten han opptrer på med forsvarsspiller i ryggen, ønsker han også at han enda oftere har nesen vendt mot målet til motstanderen. 

– Det viktige for Martin er at han kommer i situasjoner der han kan score mål, og ikke bare blir feilvendt. Det har vi forsøkt å jobbe med, så han ikke alltid kommer så nær stopperne, men beveger seg rundt og skaffer seg tid og rom. Der synes jeg han utvikler seg hele tiden, sier Drugge. 

Lørdag kan det bli mer spilletid, og gjerne også flere scoringer, på unge Henriksen. Odd 2 er motstander til Folkets kamp i Framparken – der sponsorer og andre bidragsytere sørger for gratis inngang for alle. 

– Det er bare å oppfordre alle til å komme, og lage bra trøkk og stemning. Det blir jævla gøy, varsler Henriksen.