topp_banner

Vegard Hansen har sett flere Fram-matcher: – Jeg var så forbanna!

Han har utallige sesonger som Mjøndalen-trener i Obos-ligaen og Eliteserien. Nå leder Vegard Hansen hardtsatsende Arendal i PostNord-ligaen – og onsdag kveld forventer han en knalltøff 2. rundekamp i Framparken. 

Faktisk har 54-åringen selv hatt en sønn som har spilt i Fram. Adrian Hansen fikk 11 matcher i 2. divisjon i koronasesongen 2020, og far Vegard ble godt kjent med Framparken og atmosfæren den gangen. 

— Sønnen min var der på utlån for noen år siden. Fram hadde egentlig et godt lag, med spillere som (Sindre) Osestad og (Mame) Ndiaye. Men de fikk ikke orden på det. Anlegget var derimot veldig fint, og jeg vet dere har bygget på enda mer siden da. Banen var også flott. Jeg likte meg veldig godt i Framparken, det var god atmosfære der. Bare synd man ikke fikk mer ut av laget, sier Hansen. 

Sønnen til Vegard Hansen – Adrian – spilte for Fram i 2020.

Som en tvers gjennom dedikert fotballmann følger Hansen norsk fotball såpass tett at han har full oversikt over det meste av laget til Fram, selv om sønnen hans for lengst har dratt videre og klubben nå holder til på nivå fire. 

Blant annet så han treningskampen mot Eik Tønsberg tidligere i vinter – i rettferdighetens navn mest fordi Eik er i samme avdeling som Arendal – og han så også vår 2-0-seier mot Vidar i helga. 

— Kommer dere til å vanne banen på onsdag? spør Hansen. 

— Neppe hvis dere ønsker det? 

— He-he. Vi vil gjerne ha tørr og humpete bane! svarer Arendal-treneren. 

Banen begynner å bli grønn, men bærer fortsatt preg av en tøff vinter her og der.

Fra kampen mot Vidar trekker han uoppfordret fram et par spillere han lot seg imponere over. En av dem er Isak Solvik Nilsen, som var leken og frisk på venstrekanten. Og så kjenner han godt til vår sentrale midtbaneduo fra den matchen – Mac Laham og Emile Dadjo. 

— Jeg oppfatter Fram som et hardtarbeidende, robust lag som duellerte godt og sto på. Mac var totalt overlegen på midten der. På en tørr gressbane var det vanskelig å få til noe særlig spill, men jeg ble imponert. Jeg tror ikke det er særlig forskjell på Fram og Lysekloster, som vi tapte mot i helga, sier han. 

Vegard Hansen mener Mac var «totalt overlegen» mot Vidar i helga.

Hansen husker også godt treningskampen mot Eik Tønsberg i vinter, der vi til slutt tapte 2-4 etter å ha spilt med ti mann i over en omgang. Liiban Ahmed ble utvist for en hands i egen boks – til stor ergrelse for Hansen. 

— Da fikk dere en helt idiotisk utvisning! Jeg var så forbanna. I stedet for bare å gi fordel og scoring til Eik, så viste dommeren ut den stakkars midtstopperen deres. Men dere var gode i den kampen. 10 mann, pokker heller. Jeg var positivt overrasket. Når jeg har sett dere nå har dere vært et mye bedre lag enn jeg var redd for etter sist sesong, sier Hansen.

Selv har han altså tatt over et Arendal-lag som tar mål av seg å være i opprykkskampen i PostNord. Hansen har fått «all makt» i klubben, som både sportssjef og hovedtrener. Hele 15 spillere er borte fra forrige sesong. Blant annet har Arendal mistet spissen Mathias Johansen – som scoret 18 mål forrige sesong – til Lyn. Tord Salte har dratt til Egersund. 

Sist sesong tapte vi 0-1 hjemme mot Arendal i PostNord-ligaen.

 Vegard Hansen har bygget et helt nytt lag, og har kommet godt i gang i PostNord med to seirer og ett tap på de tre første. I cupen sleit de seg videre mot 4. divisjonslaget Express, der de trengte ekstraomganger for å sikre avansementet. 

— Jeg tror vi skal bli gode etter hvert. Vi har spilt fire jevne kamper så langt, vunnet tre av dem med ett mål og tapt med ett mål i den siste, sier Hansen. 

Han sier den første seieren mot Vard Haugesund – der de spilte omtrent en time med én mann mindre – var viktig for moralen. 

Fram har åpnet ruskete på bortebane, men vært bunnsolide hjemme i Framparken denne sesongen – med to seirer på to forsøk.

— Så tok vi en grei seier mot Fløy, før vi leverte en møkkakamp mot Lysekloster og tapte en jevn kamp. Det var veldig unødvendig. Men vi har et helt nytt lag med veldig mange nye spillere. Da blir det fort ustabilt, men jeg er fornøyd med mannskapet vårt, sier Hansen. 

— Hva slags kamp forventer du mot Fram? 

— Jeg forventer en knallhard kamp. Jeg vurderer Fram som omtrent jevngode med en del lag vi møter i serien. På gress i Framparken, med flyten fra en 2-0-seier og god støtte fra 500 mennesker på tribunen er jeg helt sikker på at det blir vanskelig, sier han.