topp_banner

Drugges beskjed til spillerne: – Ikke glem hvor gode dere er

Da Fram gikk på en smell i seriepremieren var responsen glimrende fra spillerne i den påfølgende cupkampen. Andreas Drugge ønsker seg mer av det samme når Vidar er motstander i Framparken lørdag ettermiddag. 

– Vi skal være vanskelig å slå her hjemme, og gjøre det ubehagelig for dem som kommer hit, sier Fram-treneren. 

Så langt i serien har Fram gjort det mest ubehagelig for seg selv. To kamper som kunne gitt seks poeng har endt med null – og den rekka må Fram bryte så raskt som mulig. Aller helst mot Vidar, som er regnet blant opprykkskandidatene i vår avdeling. 

Spillerne fulgte nøye med da lørdagens motstander ble gjennomgått på skjermen.

– Tross to tap har det vært bra humør og energi i gruppa denne uka. Men nå får vi prate mindre, og utføre mer, sier Drugge. 

– Du sikter neppe til at dere skal kommunisere mindre ute på banen? 

– Nei, men det er lett å sitte i garderoben og si at «vi skal gjøre det, og vi skal gjøre det». Og så får man kanskje ikke ut alt på banen. Vi skal ha masse energi og kommunikasjon når kampen starter, og så skal vi gjennomføre det. Det er viktig. 

Drugge varsler et offensivt Fram-lag, som vil angripe og sette gjestene under press. 

– Vi møter et bra lag, så vi må tenke litt på dem også. Men vi skal ha mest fokus på oss selv, sier han. 

Mye humør og latter på fredagens trening.

Foran fredagens trening var spillerne samlet i 2. etasje på tribunebygget for litt videoanalyse og taktikkprat. 

– Dere skal ikke glemme hvor gode dere er, var ett av budskapene fra Drugge til spillergruppa.  

For alle som har spilt fotball vet hvordan motgang kan prege både humør og selvtillit, særlig når motgangen har pågått over en periode. Men underveis har gutta også fått kjenne på oppturen ved å slå et lag fra divisjonen over, og sesongen er ikke eldre enn at mye kan endre seg på kort tid. 

– Det er klart man har det vondt når man taper. Folk har kommet inn igjen etter helga med et smil. Men det er på banen det teller. Og mot Vidar kan du godt kalle det en slags eksamen, sier Drugge. 

Mot Vidar lørdag ettermiddag ønsker Andreas Drugge å gjenskape mye av det Fram leverte i cupkampen mot Notodden.

Etter å ha sett Brodd-kampen i opptak – etter at adrenalin og sinne var ute av kroppen – var inntrykket fra den kampen også litt annerledes enn rett etter kampslutt. 

– Det er lett å være kritisk når man taper, men vi ser også at vi gjør veldig mye som er bra. Det skal vi ikke glemme. Vi har noen små kvalitetsbrister, blant annet må ting gå litt raskere og antallet feilpasninger må ned. Men vi skaper tilstrekkelig med sjanser i begge kamper til å vinne dem. Det er litt stang ut, blandet med litt ubesluttsomhet. Men det skal vi få på plass, varsler Drugge.