topp_banner

Viste muskler mot Notodden: – Dette gir oss enorm energi

Jonathan Rydjord Pettersen og Isak Solvik Nilsen scoret hvert sitt mål i 2-1-seieren mot Notodden. Og selv om enkelte spillere hadde krampe «fra ørene og ned», tror gutta at cuptriumfen vil tilføre spillergruppa masse energi. 

– Dette var jævla deilig! Vi hadde trua helt fra starten av, og snakket om at det bare var å pushe på selv om vi skulle få en i fleisen. Og du så jo det? Vi utliknet etter to minutter eller noe. Etter det kriger vi. Alle gutta er på, følger etter duellene og backer hverandre, sier Jonathan. 

Det var han som stanget inn den viktige utlikningen etter en litt tam start av Fram, der gjestene fikk styre og pirke inn ledermålet. Men våre gutter viste raskt at de har flust av kvalitet i laget – og at de hadde ristet av seg skuffelsen etter tapet mot Madla i Stavanger. 

Isak var en konstant trussel mot Notodden. Foto: Andrii Ulianenko

– Jeg synes vi nullstilte megakjapt, egentlig. Vi var tamme på bussen hjem, men etter det løsnet det, sier Isak. 

– Alle innså at de måtte gå i seg selv. Vi skjønte at det ikke var bra nok. Det var en dritt busstur hjem, men siden da har vi bare pushet på. Alle har vært positive, sier Jonathan. 

– Hva gir en seier som denne av energi og moral? 

– Jeg tror det gir enorm energi. Alle ser hva som bor i oss. Pokker heller, jobber si sånn er det ikke mange lag som slår oss. Og det mener jeg. Vi kommer langt i cupen hvis vi fortsetter sånn, sier Jonathan. 

Gutta leverer et seiersbrøl rett etter kampslutt.

Isak Solvik Nilsen ble hvilt fra start med tanke på lørdagens bortetur til Stavanger – den andre på ei uke – der Brodd er motstander. Men da Uno Pedersen måtte ut med skade i den samme foten som han har slitt med tidligere, måtte «Isco» i ilden. 

– Jeg var ikke helt forberedt på det, og fikk ikke tid til å varme opp eller noe sånt. Det var litt innbytterpuls i starten. Men vi kriger for hverandre, og det er det som gjør at vi vinner og snur det, sier han. 

Ole Vandbakk-Rüther er 16 år og debuterte fra start for Fram. Han ble på banen i 90 minutter pluss tillegg – og hadde krampe «fra ørene og ned». Foto: Andrii Ulianenko

Isak noterte seg for en kandidat til årets mål i Framparken da han limte ballen oppe i hjørnet fra 20 meters hold, med drøye ti minutter igjen av ordinær tid. 

– Jeg klinket bare til uten å se så mye. Det var mest instinkt. Deilig å se den lure seg opp i hjørnet, sier han. 

– Som på trening! Han er beskjeden, men må steppe opp på det området. Alle ser hvordan han presterer. Det er bare å fortsette hele sesongen, så blir det mange scoringer, sier Jonathan. 

Jørgen Kili Fjeldskår ble kåret til dagens Fram-gutt – og fikk en flott fruktkurv og litt snacks som premie.

Trener Andreas Drugge var i fyr og flamme i garderoben da han adresserte spillerne etter kampslutt. 

– Jeg tror vi vet hvor mye dette betyr. Ikke bare for avansementet for klubben, noen kroner ekstra og kanskje en morsom motstander i neste runde. Det betyr så jævlig mye for meg. Og for Ole, som har krampe fra ørene og ned. For oss som gruppe! Hvilken jævla mentalitet! Dette er karakter. Det var krig der ute. Det skal vi bygge videre på. OK, gutter? sa han.