topp_banner

Tomålsscorer Brian: – Jeg var helt ferdig før kampen

Brian Lysebo Johansen har satt seg et mål om å score 20 mål denne sesongen. Basert på treningskampene så langt kan målsettingen være innen rekkevidde – for mot Fredrikstad 2 kom mål nummer fem og seks. 

Det betyr et målsnitt på to per kamp, etter hattrick mot Flint, ett mot mål Sandefjord 2 og altså to til mot FFK-rekruttene søndag. 

– Det er alltid deilig å score. Men jeg spilte ikke mot Pors, som er det beste laget vi har møtt hittil i vinter. Målene mine har ikke kommet mot den aller tøffeste motstanden. Samtidig er det jo 3. divisjonslag, og denne type motstand vil vi møte innimellom, sier Brian. 

Brian scoret de to første målene i kampen. Her er det derimot Marius Jacobsen (til høyre) som har banket ballen i nærmeste kryss til 3-0.

Begge målene mot Fredrikstad var klassiske goalgettermål: først var han påpasselig framme på en retur, etter at Preben Langmo Wold hadde gått på et kraftfullt løp i bakrom og tvunget fram en retur fra keeper. 

– Det var nesten åpen kasse fra 7-8 meter. Jeg leverte faktisk et lite sleivtreff, men den gikk inn, sier han. 

Deretter landet ballen i beina hans på en dødballvariant, hvor han tok et touch og skjøt i mål. 

– Det var en helt OK prestasjon av oss. De første 15 minuttene var litt kaos, men så løste vi det bra etter hvert med det høye presset. Folk var nok litt slitne etter en hard treningsuke. Jeg kjente meg helt ferdig før kamp, og sånn tror jeg det var for flere, sier Brian. 

Men legger til:

– Vi hadde jævlig godt av den treningsuka. Det var nesten amper stemning på feltet. Jeg liker det, og vi trenger det. 

Fram har lagt bak seg en knalltøff treningsuke. Kanskje var det også medvirkende til at et par spillere kjente et par skavanker her og der mot FFK 2 – deriblant Jørgen Kili Fjeldskår.

Trener Andreas Drugge måtte se et par av spillerne gå av banen med småskader underveis: Jørgen Kili Fjeldskår fikk en liten kjenning i lysken mot slutten av oppvarmingen, og ble tatt av etter tre minutter i påvente av at Isak Solvik Nilsen fikk varmet opp. 

– Håper og tror jeg er raskt tilbake, sier han. 

Martin Anthonsen Wurschmidt landet på strakt bein etter en hodeduell, og kjente smerter på innsiden av foten, mens Marius Jacobsen valgte å gå av banen med en liten stivhet bakpå kneet og deler av leggen. 

– Det hører litt til oppkjøringen når folk skal få i gang kroppen ordentlig. Men det virket som folk var smarte og ikke risikerte noe, så det er positivt, sier Marius. 

Drugge ser konturene av et spennende Fram-lag, etter at han startet oppkjøringen med 10-12 spillere på treningene. 

Andreas Drugge var godt fornøyd med prestasjonen mot FFK 2. 16 år gamle Mikkel Eiken (i midten) fikk debuten for A-laget i 2. omgang.

– Vi leverer en god prestasjon mot Fredrikstad i dag. Vi visste at vi møtte et ganske ungt lag med gode fotballspillere, og hadde et ønske om å se ut som et skikkelig seniorlag. Det synes jeg vi gjør. Det tar 15-20 minutter før kampen setter seg, og deretter tar vi over mer og mer, oppsummerer Drugge. 

– Noen spillere du ønsker å framheve i dag? 

– Jeg synes virkelig man ser Brians arbeidsmoral som spiss i dag. Han er en slags Jamie Vardy-variant som løper utrettelig på alt. Og så synes jeg Marius gjør det jævlig bra, og det er kult å se Liiban tilbake på banen. Stabilt. Det er mange som virkelig tar ansvar utpå der. Det er utrolig viktig at vi har den egenskapen, sier han. 

Spillende assisttentrener Mac Laham liker også det han ser om dagen: 

Mac Laham sier Fram begynner å finne den riktige intensiteten i spillet sitt.

– En positiv gjennomkjøring både offensivt og defensivt. Vi er veldig gode i det høye presset, og veldig gode når vi blir spilt lave. Intensitetsnivået i alt vi driver med begynner å nærme seg der vi ønsker. Vi skaper mye sjanser, og våre offensive spillere i dag med Oliver, Marius og Brian gjør det utrolig vanskelig for FFK 2-forsvaret i dag. Totalt sett veldig fornøyd, sier Mac. 

Fredag kommer vinterens kanskje tøffeste test til nå når Eik Tønsberg står på motsatt banehalvdel. Eik rykket som kjent opp til 2. divisjon i fjor, sju poeng foran Pors. 

Brian Lysebo Johansen gleder seg til å kjenne på nivået. 

– Jeg føler ikke jeg har fått testet meg mot den motstanden vi kan møte ennå, for jeg spilte ikke mot Pors. Så der får vi se ordentlig hvordan vi ligger an. Vi får en god utfordring der, og det gleder jeg meg til, sier han.