topp_banner

Motivert Martin: – Moro at det satses lokalt

Han hylles av treneren for avslutningsegenskapene – som i stor grad stammer fra målrettet og dedikert egentrening med pappa Christoffer. Nå vil Martin Henriksen vise hva han kan foran publikum i Framparken i 2024. 

Foran onsdagens trening gjorde han trener Andreas Drugge til en lykkelig mann da han satte navnetrekket sitt på kontrakten med Fram. 

– Det er veldig stas. Moro å få tilliten, og moro at det satses lokalt. Jeg har et krystallklart mål om å spille så mye som mulig, og selvfølgelig levere. Jeg ønsker å dunke inn kasser for klubben, sier 18-åringen. 

Trener Andreas Drugge hadde Martin på G19-laget for et par år siden og kjenner godt til hans kvaliteter som avslutter – og hvor han kan forbedre seg. 

Dette bildet er fra 2021 – da Andreas Drugge hentet Martin Henriksen til G19-laget. Nå er han glad over å ha sikret seg 18-åringen til A-laget.

–  Når det gjelder avslutningsferdigheter ligger han veldig langt framme, ikke minst med tanke på alderen. Martin har en veldig distinkt skuddfot, både med høyre- og venstrebeinet. Det går lynraskt før skuddet kommer, og ofte er det presist. 

– Og så er det andre deler av spillet vi skal utvikle ham på. Det går på bevegelsesmønster og unngå at man blir låst, sånn at det blir enkelt for stopperen å markere deg ut. Som spiss skal du alltid være på hugget og tenke at «alle baller kommer til meg». Det skal aldri være en overraskelse. Der er Martin åpen for å lære, og han tilegner seg informasjon på en god måte, sier Drugge. 

Kvalitetene som avslutter kommer naturligvis ikke av seg selv. I vinter er unge Henriksen blitt observert på treningsfeltet flere ganger utenom fellestreningene, gjerne sammen med pappa Christoffer. 

Der har de terpet skudd i timesvis. Og slik har duoen holdt på i åresvis.

Martin Henriksen kjører avslutningstrening med pappa Christoffer så ofte de kan.

–  Jeg har mange timer med pappa hvor vi skyter med høyre, venstre, hodet og det som er. Vi prøver å få det til når begge har anledning. Både for å bli bedre, men fordi det er gøy også. Pappa er flink med meg, og synes det er gøy å følge med også, så det er bra match, sier Henriksen. 

18-åringen fikk smake på 2. divisjonsnivået i fjor, der han fikk sju innhopp i løpet av sesongen. Sin primære kamparena hadde han med Stag/Fram 2 i 4. divisjon – der han blant annet viste potensialet sitt gjennom å sette fire scoringer mot hardtsatsende Åsgårdstrand. 

Martin er en eminent avslutter, og så skal trenerteamet jobbe med å gjøre ham enda vondere å møte for midtstopperne i 2024.

Nå utgjør han spissduo sammen med Brian Lysebo Johansen foran årets sesong i 3. divisjon. 

–  Brian er en god makker, lagkamerat og konkurrent. Jeg har mye å lære av ham, samtidig som det er sunt å ha noen å konkurrere med, sier Martin. 

Mens Brian også kan bekle en kantrolle, er Martin aller mest en rendyrket spiss. Begge foretrekker uansett 9-rollen – og Brian har varslet at han sikter seg inn mot 20 scoringer dersom får det meste av spilletiden som spiss. 

Henriksen har også ambisiøse målsettinger for sesongen som kommer. 

–  Hvis jeg får den tilliten jeg håper på å gjøre meg fortjent til, har jeg en målsetting om et tosifret antall scoringer, sier han. 

Sjanser får han garantert – for Andreas Drugge var tidlig klar på at han ønsket Henriksen med seg videre.

– Jeg har vært tydelig overfor Martin på det, og jeg tror det er fint for Martin å vite at han er ønsket, sier Drugge.