topp_banner

Jørgen klar for Fram: – Jeg har veldig trua på dette prosjektet

Jørgen Kili Fjeldskår (21) kunne spilt på et høyere nivå enn 3. divisjon neste sesong, men ønsket å bli med videre i Fram. Den kanskje viktigste grunnen er at han har klokkertro på prosjektet som er satt i gang i Framparken. 

– Jeg er veldig positiv til at klubben satser på lokale og egenproduserte spillere, i stedet for å hente masse utenfra. Det er en større langsiktighet over det som gjøres, og det tror jeg Fram har veldig godt av, sier Jørgen. 

Han var blant Frams beste spillere i 2. divisjon i fjor, og havnet på annenplass da spillerne selv kåret sin årets spiller. Særlig i høstsesongen sto Jørgen fram i en venstre vingbackrolle. 

Jørgen var blant Frams beste spillere i 2. divisjon i fjor.

Etter sesongen sto han uten kontrakt, og var blant annet på to treningsopphold i Ørn Horten. Men til slutt valgte han altså å fortsette i Fram – til stor begeistring både fra lagkamerater og trenerteam. 

– Jørgen er en veldig viktig brikke. Fra dag én har han passet perfekt inn i profilen vi ønsker å ha på Fram, og han har også hatt et ønske om å bli i klubben. Det er ikke alltid det ender slik likevel, men nå løste det seg. Og det blir bra for alle parter. Jørgen velger Fram foran interessenter fra PostNord, og det sier litt om troen han har på det som skjer her. Det er veldig moro, sier trener Andreas Drugge. 

Han hadde flere valgmuligheter, men valgte Fram både på grunn av det sportslige prosjektet – og samholdet i garderoben.

Jørgen har signert en kontrakt ut 2025. Han bor i Stavern og studerer på heltid ved Bakkenteigen, der han tar en bachelor i økonomi og ledelse. 

Spillende assistenttrener Mac Laham sparer ikke på godordene når han skal beskrive 21-åringens viktighet for laget – både sportslig og som person. 

– Kvalitet, kultur, leder og viljestyrke. Det er ordene jeg tenker på når jeg tenker på Jørgen. Han er en ekte Fram-gutt, som vi er utrolig glad for blir hos oss de neste to årene. Jørgen er en spiller som i utgangspunktet er altfor god for dette nivået, men med en sterk kultur i spillergruppa og et prosjekt i Fram som Jørgen har tro på, har vi klart å få ham med på laget, sier Mac. 

Og legger til:

– Jørgen er utrolig viktig for det vi holder med i Fram i dag, og mest sannsynlig spiller han høyere enn Norsk Tipping-ligaen om to år. Vi håper det er sammen med oss!

Jørgen selv peker også på samholdet i Fram-garderoben som en avgjørende faktor for at han blir værende på Torstrand. 

Jørgen er en av flere spillere fra forrige sesong som er med videre.

– Jeg er veldig glad i gruppa som er der. Det er rett og slett et veldig godt miljø å være i. For meg er det utrolig viktig å trives i treningshverdagen. Det holder ikke bare å spille på et høyere nivå, og så er det mer eller mindre alt. Jeg er på mitt beste når jeg trives sosialt utenfor banen. Så da prioriterer jeg det. Så det er veldig gledelig at det er såpass mange fra fjoråret som ble med videre, sier han. 

Andreas Drugge svarer slik på spørsmål om han nå føler han mønstrer en slagkraftig tropp: 

– Fra den dagen jeg ble hovedtrener hadde vi en bra ellever. Men de siste 5-6 ukene, der vi har jobbet tett sammen og med Mac, har vi klart å lande et par spillere som jeg føler passer veldig godt inn i profilen. Og så trenger vi kanskje et par mann til. Vi får se hvordan markedet ser ut de neste ukene. Det er mange klubber der ute som jobber med det samme. Det gjelder å ha litt is i magen. Men så har vi også de unge, sultne G19-spillerne med oss. Så jeg føler vi er på et bra sted nå, sier han.