topp_banner

Mac: – Har 100 prosent tro på at vi kan klare dette

Fram med og uten Mac Laham har vært to vidt forskjellige lag denne sesongen. Nå er kapteinen klar for to skjebnekamper som starter med Ørn lørdag formiddag – med klokkertro på at plassen i 2. divisjon kan reddes. 

– Stemningen er så god som den kan være i en sånn situasjon. Skuldrene er nede og vi er klare for å ta utfordringen som ligger foran oss. Vi har 100 prosent tro på at vi kan klare dette, sier Mac. 

28-åringen har vært på banen for Fram i 16 av 24 kamper denne sesongen. Med Mac på banen er fasiten denne: 

Seier: 37,5 prosent av kampene

Uavgjort: 37,5 prosent av kampene

Tap: 25 prosent av kampene

Oppsummert: Fram tar poeng i 75 prosent av kampene der Mac er på banen. 

Mac Laham i aksjon hjemme mot Egersund – der Fram tapte 1-2. Dette var Macs første tap i Framparken siden han returnerte til klubben i 2022.

I de åtte kampene uten Mac er fasiten mer nedslående: 

Seier: 0 prosent av kampene 

Uavgjort: 0 prosent av kampene

Tap: 100 prosent av kampene

Oppsummert: Fram har tatt null poeng i de åtte kampene der Mac har vært ute. 

De gode nyhetene er at Mac er spilleklar, skadefri og heltent foran lørdagens kamp mot Ørn – som han også scoret mot med et herlig frisparkmål i 1-1-kampen tidligere denne sesongen. 

– Vi håper at folk i Larvik også har trua fortsatt. Møt opp og støtt oss i krigen. Det er elleve mann som er klare, men vi trenger den tolvte på tribunen, sier han. 

Haakon leder Fram for siste gang i Framparken mot Ørn.

Fram trenger mest sannsynlig seier i de to siste kampene mot Ørn og Lyn for å holde plassen i 2. divisjon. Det første hinderet må altså passeres i Framparken lørdag – ellers er det trolig kroken på døra. 

Det legger heller ikke trener Haakon Lunov skjul på. 

– Det er årets viktigste kamp, og en kamp som må vinnes. Det er helt greit å si. Alle er klar over det, sier han. 

Haakon leder laget i Framparken for siste gang. Det er en bane der han har vunnet langt mer enn han har tapt i de tre sesongene han har vært Fram-trener – og han ønsker naturligvis også å avslutte på en verdig måte. 

– Det blir selvfølgelig litt vemodig, men samtidig har vi hatt mange positive opplevelser i Framparken. 21-11-9 er resultatrekka på de tre årene, og en seiersprosent på over 50. Det er et bevis på at vi har hatt mange morsomme opplevelser hjemme. Vi har en god mulighet til å slå Ørn, sier han. 

Forrige møte med Ørn endte med 1-1. Her er det Petter Einarson som passerer Ørn-keeperen, uten at det endte med scoring.

Med to strake seirer, og 9-0 i målforskjell, har Ørn sikret plassen i 2. divisjon. Men om det er gode nyheter for Fram, eller om det gjør at Ørn kan senke skuldrene og slippe seg løs, legger han ikke vekt på. 

– Det som er behagelig oppi det ubehagelige er at vi kun må tenke på oss selv. Vi må bare vinne kampen. Vi trenger ikke tenke på om Ørn er påskrudd eller avskrudd. Vi må gjøre vår jobb, sier han. 

I likhet med Mac håper han Fram-publikummet møter opp i hopetall til sesongens siste hjemmekamp – og hjelper gutta å holde liv i håpet om fortsatt 2. divisjonsspill neste år. 

– Gutta trenger å bli pushet fram mot det vi vet at de er gode nok til i Framparken. Så kan vi gå inn i siste serierunde, og kjenne at håpet lever. Vi må gi håpet en sjanse. Og der kan publikum hjelpe oss, sier han.