topp_banner

Haakon: – En innmari god mulighet

Med seier mot Fløy søndag ettermiddag passerer Fram minst to – og potensielt fire – lag på tabellen. Med seg til Kristiansand har spillerne støtten fra nærmere 50 tilreisende fra Larvik. 

Kampen for overlevelse i årets PostNord avdeling 1 er av det thrilleraktige slaget. Foran søndagens runde er det kun to poeng som skiller lag nummer 9 og 13 på tabellen. 

Vålerenga 2 og Ørn har fått et pusterom fra den verste nedrykksstriden gjennom to seirer på tappen. Lagene som møtes på Cemo Arena klokka 16 i ettermiddag – Fløy og Fram – har ikke den luksusen. 

Jonas Bruusgaard ble matchvinner sist lagene møttes, da Fram tok sesongens første seier med 1-0 i Framparken.

Før kampstart ligger Fram nest sist, mens Fløy ligger på den siste trygge plassen over streken med ett poeng mer og identisk målforskjell som Fram. 

Med andre ord: med seier er Fram forbi Fløy, og over streken. 

– Tre poeng vil plassere oss i en veldig god posisjon igjen. Ingenting blir avgjort søndag, uansett resultat. Men vi har en innmari god mulighet til å gi oss selv en slags matchball hjemme mot Ørn, hvis vi slår Fløy, sier trener Haakon Lunov. 

Denne uka har han kjørt en mental øvelse med spillerne, der de er blitt bedt om å ramse opp alle de positive effektene av en trepoenger mot Fløy som de kan komme på. 

Armin klemmer G14-trener Jan André Christiansen etter bortekampen mot Notodden i sommer – da mange tilreisende fra Larvik tok turen. Søndag setter Janan & co seg på supporterbussen igjen for å støtte A-laget.

Det har materialisert seg i en liste på seks punkter. Akkurat hvilke seks vil ikke Lunov avsløre – men den ene handler i hvert fall om å gi de tilreisende supporterne en god opplevelse. 

– Gutta har vært ganske kreative med punktene. Og de ønsker veldig å kunne gi noe tilbake til de som turen ned på søndag og har meldt seg på supporterbussen. Det er en drivkraft for hele gruppa, sier Lunov. 

Fram får tilbake to viktige spillere i Erik Nordengen og Pamodou Jatta mot Fløy, samtidig som kaptein Mac Laham er ute med karantene på grunn av gule kort.   

– Hvis noen prøver å si at Fløy er en kamp som alle andre, så blir de feil i mitt hode. For det er det ikke. 

– De kampene her er de du vokser på som fotballspiller, det er noe helt eget. Jeg ønsker å se den samme fighten som mot Egersund sist, samtidig som vi ikke må miste hodet, slik vi gjorde da de scoret det første målet. Hvis det er noe å lære av det, så er det å ha hodet på rett plass i de avgjørende øyeblikkene, sier Lunov. 

Erik Nordengen og Pamoudou Jatta er tilbake fra karantene mot Fløy – mens Mac Laham er ute.

Det er på tide med en ny borteseier for Fram. Den siste kom mot Vålerenga 2 18. juni, og selv om gutta hadde mye fokus på det såkalte bortespøkelset foran kampen mot Brattvåg, endte det også med «kun» ett poeng. 

– Men nå har vi enda en sjanse. Og vi tar med oss et laken i garderoben igjen, som vi gjerne lar gå opp i flammer etter kampen, sier Lunov med et smil.