topp_banner

Derfor tror de Fram kan sjokkere Lyn

De hadde håpet å reise til Oslo med lave skuldre og plassen sikret. Slik ble det ikke, men håpet lever fortsatt. Og to av årets Fram-profiler har trua på at underdogen fra Larvik kan sjokkere på Nordre Åsen.

For to år siden var det Skeid som sendte oss ned fra PostNord. I år kan det bli Lyn. Mye av forhåndspraten handler om hvor mye Lyn skal vinne – og ikke om Lyn skal vinne. Som det sies i Lyn-podkasten Vestkanttribunalet

«Jeg tror vi kan vinne med massevis av mål. Når Fram først slipper inn og skjønner at nedrykket er klinkende klart, er det god natt til dere. Da rakner det – og da renner målene på. Men kan Vard…?»

Og: 

«Mange har byttet profilbilder til Vard-måker» – med referanse til at Vard møter Lyns opprykksrival Egersund. 

Fram er i øvre sjikte av tabellen når det gjelder scoringer. Aller flest har Marcus Hällström med 10.

Men har Fram resignert, kastet inn håndkleet og heist det hvite flagget? På ingen måte, forsikrer Martin Anthonsen Wuhrschmidt og Jørgen Fjeldskår. 

– Om vi har gitt opp? Nei, nei, nei. Jeg har skikkelig trua på dette, sier Martin. 

– Jeg tror oppriktig at vi kan sjokkere Lyn, sier Jørgen. 

Fram er, tabellplasseringen til tross, blant de seks mestscorende lagene i PostNord avdeling 1. Defensivt har det lugget mer, men det er uansett flere ting som gjør at gutta går til oppgaven med tro på tre poeng. 

– Hva tilsier at vi kan vinne? 

– Fordi vi er et veldig godt fotballag. Jeg vil påstå at vi ikke har fått ut toppnivået vårt ennå. Og vi må gjøre alt for at det skal skje mot Lyn, sier Jørgen. 

– Vi har hatt en veldig bra uke, og vi har en ekstremt god plan for hvordan vi skal håndtere Lyn. De må ha scoringer, og de må ha dem raskt. Jo lenger vi klarer å holde uavgjort, jo større vokser sjansene seg, sier Martin. 

Martin Anthonsen Wurschmidt må dominere både luftrom og bakken mot Lyn – slik han blant annet gjorde mot Notodden.

Begge gleder seg også til å spille i en intens og støyende atmosfære. 

– Å få spille kamp i slike omstendigheter er utrolig kult. Jeg gleder meg ekstremt mye, sier «Air Wuhrschmidt». 

På motsatt banehalvdel lørdag står trolig hele tre Lyn-spillere med Fram-bakgrunn: Herman Solberg Nilsen, Ole Breistøl og Andreas Bjørntvedt Olsen. 

Førstnevnte var med på Fram-nedrykket i 2021, og kan nå altså oppleve opprykk til Obos med Lyn – samtidig som han sender gode kamerater ned i 3. divisjon. 

Herman Solberg Nilsen spilte for Fram mellom 2018 og 2021. Nå kan han være med på å sende gamleklubben ned i 3. divisjon.

– Er det av sine egne man skal ha det? 

– He-he, det er vel det de sier. Det er i så fall kjedelig for Larvik, sier Solberg Nilsen. 

– Hvordan er inngangen deres til denne kampen? 

– Jeg tror mest at vi gleder oss til å spille kampen. Vi har bare lyst til å kjøre på. Jeg tror ikke det er så mye nerver. 

– Dere føler at dere har alt å vinne? 

– Absolutt. Utgangspunktet er at vi må score en del mål. Vi må bare gå ut og gjøre jobben. Men vi kan ikke gå ut og tenke at vi skal knuse Fram, for det er ikke sikkert at vi gjør. Fram har lyst til å holde seg i divisjonen, og kommer til å kjempe med nebb og klør, tror Solberg Nilsen. 

Martin Anthonsen Wuhrschmidt viser tommelen opp etter å ha reddet Fram på overtid mot Brattvåg tidligere i høst. Kan han gjøre det igjen lørdag…?

Han avviser at Lyn kan finne på å sette på håndbrekket dersom de underveis innser at det blir umulig å hente inn Egersund – og heller begynner å tenke på onsdagens kvalikkamp mot Tromsdalen. 

– Nei, jeg tviler på om det vil bety noe i det hele tatt. Det endrer ikke på motivasjonen vår. Vi vil vinne kampen og gjøre vårt beste. 

– Kunne det ikke vært fint å bidra til å sende ned Vålerenga 2 i stedet, som tapte 1-8 mot Egersund sist…?

– He-he, det får vi ikke gjort noe med uansett. Vi må bare leve med at det ble sånn. Reglene er som de er, sier en diplomatisk Larvik-gutt. 

Han har fortsatt følelser for Fram, har kontakt med flere av sine gamle lagkamerater og synes det er leit at klubben har havnet i en så utsatt posisjon før siste runde. 

– Det er kjedelig om Fram rykker ned. Jeg er glad i klubben, selvfølgelig. Men jeg må ha fokus på Lyn. Vi vil jo rykke opp også. Så det er et tveegget sverd, sier Herman Solberg Nilsen.