topp_banner

Siste sjanse for Fram: – Gutta skal bare glede seg

Én sjanse igjen til å holde plassen i 2. divisjon – i tillegg til at man trenger hjelp fra andre lag. Trener Haakon Lunov er fortsatt tydelig på at Fram kan slå alle lag i divisjonen – men vet at laget hans må hente fram noe helt spesielt for å slå Lyn på Nordre Åsen. 

– Det er bare ett scenario for oss, og det er å vinne kampen. Spillerne våre trenger ikke noe vite noe om de andre kampene. De skal bare glede seg til kamp, sier Lunov. 

Haakon leder Fram for siste gang lørdag. Hva passer vel da bedre enn å bli kvitt bortespøkelset en gang for alle…

For motstander Lyn er utgangspunktet også greit: de må vinne sin kamp, og med minst seks mål mer enn Egersund i deres kamp mot Vard. Hvis Egersund skulle snuble, holder det for Lyn å ta ett poeng mer i sin kamp.    

Sist Fram møtte Lyn var i seriepremieren i Framparken 10. april. Da tok gjestene fra Oslo ledelsen allerede etter 34 sekunder, før det sto 0-2 ti minutter senere. Lørdag kommer Lyn etter alle solemerker til å gå i strupen på Fram fra start – igjen. 

– Vi har selvsagt snakket om det, og forstår hva som kommer. Så må vi håndtere det, og ta muligheten. Lyn må sannsynligvis score minst seks mål for å rykke opp, og da møter vi ikke akkurat et passivt hjemmelag. Men det kommer til å oppstå flere overraskelser i den kampen enn at Lyn er på fra start av, sier Lunov. 

Fram har vunnet i hovedstaden tidligere i år, men dessverre er det også den eneste borteseieren denne sesongen – 5-1 mot et ungt Vålerenga 2-lag. Det som venter på Nordre Åsen er en ganske annen oppgave. Fram-seier står til 8.80 i odds hos Norsk Tipping fredag ettermiddag. 

Haakon i samtale med Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen etter vårkampen i Framparken.

– Vi må overgå oss selv med tanke på hva vi har levert borte tidligere i sesongen. Og vi må gjøre noe annerledes enn tidligere. Enten skal vi gå ut med flagget til topps, eller så skal det være full vind i seilene og fortsatt 2. divisjonsstatus når dommeren blåser av, sier Lunov. 

I England er det en læresetning som heter «play the game, not the occasion». Oversatt – ikke la deg prege av anledningen, men behandle det som en helt vanlig kamp. 

Det gjelder for Fram lørdag. Men det kan være enklere sagt enn gjort – for på Nordre Åsen venter et kokende og fullsatt stadion. 

– Det blir bare gøy. Det er derfor vi driver med dette. Å være ekstra spent og nervøs er fint, men hvis man kjenner med seg selv at en sånn ramme ikke er gøy – da er ikke dette noe for den personen, sier Lunov. 

Det var god kok blant Lyn-supporterne i Framparken. På Nordre Åsen blir de nok et par tusen til.

Ett av lagene Fram må håpe på hjelp fra lørdag er Lyns opprykksrival Egersund. De møter vår nedrykksrival Vard Haugesund hjemme – som før runden ligger på den siste trygge plassen på tabellen. 

Haakon håper naturligvis Egersund dreper all spenning tidlig i sin kamp. Og så er Vålerenga 2 et annet lag som kan rykke ned, dersom de taper borte mot Aalesund 2. 

Akkurat det ville trolig vært en hyggelig bonus for Lyn og Bastionen – etter at Vålerenga 2 tapte 1-8 mot Egersund i forrige kamp. Dermed har Egersund nå fem plussmål mer enn Lyn inn i siste serierunde – med begge lagene stående på 59 poeng. 

– Om jeg var i Lyn og fikk høre at Egersund ledet komfortabelt, ville jeg allerede begynt å tenke på kvalikkampen på onsdag. Det har vært en god og fair duell mellom Lyn og Egersund i toppen i år. Og jeg synes det er trist at Vålerenga 2, som Lyns bitre rivaler, i så stor grad påvirker opprykkskampen, sier Lunov. 

Og legger til: 

– Hvis det kommer et scenario der den direkte opprykksmulighetene er borte for Lyn, og vi kan bidra til å sende Vålerenga 2 ned, så vil det kanskje være noen med Lyn-hjerte som tenker sitt.