topp_banner

– Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

Martin Anthonsen Wurschmidt snudde seg og så bare ballen treffe stolpen, før han skjønte på reaksjonen fra lagkameratene at det utrolige hadde skjedd. – Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, sier han. 

18-åringen, som fortsatt går på videregående skole, havnet i begivenhetenes sentrum seks minutter på overtid. Brattvåg ledet 4-3 da en absurd situasjon oppsto: 

Et Fram-innkast havnet hos Brian Lysebo Johansen, som havnet i duell med en Brattvåg-forsvarer. Linjedommer markerte for offside – muligens i den tro at Marcus Hällström hadde touchet ballen med luggen før den havnet hos Brian. 

– Jeg tror ikke ballen touchet meg, sier Marcus Hällström om denne situasjonen fem minutter på overtid.

Dommeren markerte først for offside, men ombestemte seg da flere Fram-spillere påpekte at han ikke kunne dømme offside fra innkast. Det endte med at dommeren i stedet droppet ballen i beina på Mac Laham på kanten av 16-meteren. Som vanlig var innleggsfoten til Mac av ypperste klasse, og inne i boksen var Anthonsen Wurschmidt i egen klasse i lufta. 

– Jeg så at ballen kom med perfekt bue fra Mac. «Nå bare hopper du og satser på at du treffer», tenkte jeg. Så traff jeg, sier 18-åringen. 

Han trodde først ballen gikk stang ut. 

– Men så ser jeg de andre begynte å juble. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd, om noen andre hadde tappet den inn. Men det var bare en ekstase der og da. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, sier han. 

Martin Anthonsen Wurschmidt var utilnærmelig i luftrommet da Fram trengte det som mest – seks minutter på overtid.

Wurschmidt har imponert stort i høst, og i forrige kamp mot Vålerenga 2 dominerte han som vanlig fullstendig i luftrommet – også da Oslo-laget kjørte fram eliteseriestopper Aaron Kiil Olsen på slutten av kampen.  

Mot Brattvåg var igjen timingen, opphoppet og hodestøtet ustoppelig. 

– Martin er enorm, han har en enorm X-faktor. For han er ikke særlig høy eller kraftig. Men det er genetikk, viljestyrke og timing. Der er han helt rå, roser en annen av søndagens store helter – Mac Laham. 

Han noterte seg for to scoringer og to målgivende pasninger i 4-4-kampen. Tre av dem kom i løpet av kampens siste kvarter. 

– Målpoeng er det jeg skal bidra med. Jeg kunne ønske jeg hadde vært enda mer involvert tidligere i år enn det jeg har vært. Men det er fint hvis det kommer nå på slutten av sesongen, sier Mac. 

En Mac spesial tente håpet om poeng to minutter før ordinær tid var omme.

Kapteinen var også lynraskt på pletten da dommeren signaliserte for offside fem minutter på overtid, og påpekte at han ikke kunne dømme offside på innkast. 

– Hva ble sagt mellom deg og dommeren der?

– Jeg spurte ham om det var offside. «Det er jo innkast, du kan ikke dømme offside på det», sa jeg. Så da rakk han opp hånda og beklaget. Jeg spurte om det var frispark eller dropp til oss, og han svarte dropp. 

– Og den fikk du såvidt kranglet med deg før du la ballen på panna til Wurschmidt? 

Mac var sentral da dommeren ombestemte seg og ga Fram dropp i stedet for offside imot.

– Jeg trodde jeg måtte touche ballen før Brattvåg-spilleren kunne gå på, men jeg så jo at han kom, så jeg rakk å få en fot på ballen før ham, sier Mac. 

Hjemreisen fra Sunnmøre ble naturligvis veldig mye enklere for Fram etter det ene poenget, særlig med tanke på Brattvåg ledet 4-2 etter 88 minutter.  Men Mac går ikke med på at poenget føles som en seier. 

– Vi var jo fornøyde i garderoben, for at vi fikk med oss poeng slik situasjonen er. Men det var bare ett poeng, så det var ikke helt seiersfølelsen. Bussturen blir uansett betydelig lettere, sier han. 

Og legger til: 

– Når vi scorer fire på bortebane skal det være tre poeng. Vi kan ikke slippe inn fire mål, samtidig som Miguel er helt rå bakerst og banens beste. Men det er bra at vi scorer fire borte, og masse positivt å ta med seg. Vi er inne på noe spennende. Og det ene poenget kan bli avgjørende.