topp_banner

Tok med spøkelse-tegning til spillerne

Elleve bortekamper, inkludert en cupkamp, har kun resultert i én seier for Fram denne sesongen. Foran det viktige oppgjøret mot Brattvåg inviterte Haakon Lunov til idémyldring med ett tema: hvordan ta livet av bortespøkelset?

«Det er ikke noe spesielt med bortebane! Det er ei grønn matte, det er to mål, det er 11 mot 11 og det er en ball som skal i kassa!». 

Slik lød tiraden fra Atle Antonsen i den legendariske Uti vår hage-sketsjen – der han desperat prøver å få spillerne til å glemme at de ikke skal spille kamp i kjente og trygge omgivelser. 

Atle Antonsen i rollen som desperat Kongsvinger-trener på bortebane. Skjermdump fra NRK

Men der Antonsen & co strevde med ting som at dører gikk utover og ikke innover, og dusjer som har knott i stedet for kran, er Frams manglende borteform etter all sannsynlighet noe mindre komplisert. 

– På bortebane møter du ofte et veldig påskrudd hjemmelag. De kjenner sine forhold, og et godt eksempel er Kjelsås som kommer til semifinale i cupen. Det har selvsagt mye med forholdene der oppe på Grefsen å gjøre, sier trener Haakon Lunov. 

Han understreker at han ikke har noe å utsette på spillernes forberedelser til tidligere bortekamper i år. 

– Bortekamper innebærer en mye lenger dag. Det å komme seg opp til riktig prestasjons-, tennings- og intensitetsnivå krever mye mer av deg. Det er nytt for mange av gutta her, som bare hadde korte bussturer i fjor. Nå er det gjerne en full dag. Mot Brattvåg blir det en 16-17-timersdag, hvor spillerne må være skjerpet de første 10-12. Det å regulere seg selv er krevende, sier Lunov. 

Det ble mye smil og latter blant spillerne etter hvert som forslagene ble lansert om hvordan man skal ta livet av bortespøkelset.

Etter lørdagens morgenøkt samlet han spillerne for en idémyldring ute på banen. Med seg hadde han en hjemmesnekret tegning av et spøkelse, der spillerne skulle reflektere rundt hva som kunne bidra til å ta livet av spøkelset. 

– Hva håper du skal komme ut av en slik øvelse? 

– Vi må ta et oppgjør med bortespøkelset. Vi er så solide hjemme nå, men har ikke greid å overføre det til bortebane. Det er ikke farlig å konfrontere det som er vondt og negativt. Vi har vært flinke til det når vi har vært gjennom tøffe perioder tidligere i sesongen, og klart å snu det hele tida, sier Lunov. 

Med seier i Brattvåg søndag ettermiddag har Fram gitt seg selv et meget god mulighet til å overleve i divisjonen. Med tap er alt fortsatt helt åpent. 

– Hva slags kamp forventer du? 

– Brattvåg har våknet litt i høst og er et bra lag med noen veldig gode spillere, som kan levere på høyt nivå. Så det blir en tøff batalje, det er det ingen tvil om. Samtidig ligger de der de gjør (nest sist) av en grunn. De har noen svakheter vi har lyst til å teste, sier Lunov.