topp_banner

– Brian har vanvittig med energi

På engelsk kalles de gjerne unsong heroes, spillerne som gjør en uvurderlig jobb for laget uten at de nødvendigvis stjeler overskriftene. I Fram har Brian Lysebo Johansen vært en sånn spiller i de siste par kampene. 

I bortekampen mot Brattvåg søndag kom han inn etter 70 minutter, da vertene ledet 3-1. Lysebo Johansen hadde flere avgjørende involveringer som bidro til at Fram greide å hente seg inn til 4-4: 

  • Først kom han seg rundt på høyrekanten og chippet ballen inn på bakre stolpe, der Mac Laham kunne styre ballen i nettet med hodet. 
  • Deretter snek han seg mellom Brattvåg-forsvarerne og skaffet frisparket like utenfor 16-meteren, som Mac banket i mål. 
  • På overtid var han igjen involvert i duellen som endte med at dommeren valgte å droppe ballen til Fram. Fra droppen sendte Mac et strøkent innlegg på panna til Martin Anthonsen Wurschmidt – og 4-4 var et faktum. 

– Dette var jævlig deilig. Det er den diggeste følelsen jeg har opplevd i Fram-drakta, sier Brian. 

Brian, Liiban og Riel samlet etter seieren mot Vålerenga 2.

– For å være ærlig tenke jeg aldri at matchen var over, selv ikke da de gikk opp til 4-2 etter 85 minutter. Jeg hadde fortsatt trua. 

Selv om han fortsatt venter på sin første scoring som Fram-spiller – etter å ha scoret 12 mål for Elverum i 3. divisjon tidligere i år – har 26-åringen fått vist fram noen av sine andre kvaliteter. 

Mot Vålerenga i forrige hjemmekamp sørget han for å få publikum på beina med noen oppofrende returløp og ballerobringer. Lysebo Johansen var en konstant plageånd som aldri sluttet å løpe. 

– Det skal bli deilig når første scoring kommer, for den kommer, lover Brian. 

– Hvordan trives du med å komme inn og påvirke kampbildet slik du har gjort i de siste to kampene? 

– Jeg vil jo selvfølgelig spille mer, for jeg vil ikke bli en sånn «superinnbytter». Men jeg tar det jeg får. Jeg er fornøyd med det jeg har prestert på de minuttene jeg har fått. 

Her header Mac Laham inn 2-3-målet etter et strøkent innlegg fra Brian Lysebo Johansen.

To kamper fra start er det også blitt, mot Træff og Arendal. 

– Mot Arendal følte jeg at jeg gjorde en dårlig match. Så det var egentlig fortjent at jeg ble benket etter det, sier han. 

Trener Haakon Lunov setter pris på å ha en lagspiller som Brian i stallen. 

– Først og fremst vil jeg si at alle innbytterne våre mot Brattvåg hadde en positiv påvirkning. Når det gjelder Brian hadde han et vanvittig energifylt innhopp mot Vålerenga, og han er viktig igjen i dag. Brian er en fantastisk fyr, og veldig profesjonell som lagkamerat og makker med Marcus (Hällström), sier han.  

Etter Brattvåg-kampen er det nå landslagspause, også for 2. divisjon. Haakon har gitt spillerne fri fra fellestreningene ut uka, før de samles igjen neste mandag. Så står opprykksjagende Egersund på motsatt banehalvdel i Framparken når helga kommer. 

Brian og de andre spillerne har fått fri denne uka. Den tilbringer kontaktlæreren i Barcelona.

– For gutta blir det litt mental avkobling nå. Vi tar helt fri fra hverandre, og kommer tilbake med masse overskudd og energi. Det er kravet. Da skal vi være klare for de siste fire ukene. Vi gjorde en god jobb inn i sommeren og tidlig på høsten, og kanskje kostet det oss litt i starten, men jeg tror og håper at vi skal få betalt for det på slutten av sesongen, sier Lunov. 

Brian Lysebo Johansen har reist til Barcelona sammen med studiekompiser fra Elverum – som kontaktlærer har han selvsagt også høstferie fra jobben. 

– Blir det Rocky Balboa-aktig trening langs strendene? 

– He-he, det blir i hvert fall en del fjellturer. Og så skal jeg være godt forberedt når vi kommer tilbake, sier Brian.