topp_banner

– Jeg får høre det av elevene

Formen var ikke slik han ønsket da han ankom Fram for snaue to måneder siden. Men med seks kamper igjen av sesongen føler Erik Nordengen at storformen er i anmarsj. 

– Nå føles det som jeg er på et mye bedre sted, sier 25-åringen etter lørdagens trening. 

9.august returnerte han til Fram etter en tøff sesong i Skeid, der han fikk lite tillit av treneren og signaler om at det kunne være lurt med et klubbskifte. 

I Fram er det så langt blitt seks kamper fra start. 

– Hvordan har det vært å komme tilbake? 

– Det har svingt en del. Nå er jeg blitt flyttet litt ned i banen i det siste, og jeg tror det blir bra. Vi skulle gjerne hatt litt flere poeng, og burde slått Kjelsås og Træff. Men vi har vært gode hjemme, og satser på at det fortsetter mot Vålerenga 2 på mandag, sier Nordengen. 

Nordengen nede i knestående etter at Marcus Hällström scoret det ene av sine tre mål mot Notodden.

– Hvor nært er du å være på ditt aller beste? 

– Jeg sa da jeg kom at formen ikke var der jeg vil ha den. Men jeg brukte friuka godt med flere gode økter, og så hjelper det selvsagt med treninger og mange kamper der jeg spiller 90 minutter. Nå begynner jeg å nærme meg mitt beste, føler jeg. 

Det er gode nyheter både for Fram og Nordengen selv – både på og utenfor banen. For i klasserommet på Mesterfjellet skole, der han har fått seg jobb på ungdomsskolen, vet de selvsagt at læreren spiller for Fram. 

Og de får med seg resultatene fra hver eneste runde. 

– Det slenges en del meldinger fra ungene om det har gått dårlig, så da får jeg høre det. Det er litt av sjarmen, sier Nordengen. 

– De vil deg vel? 

– I det lange løp tror jeg det, ha-ha. Men de er glade i å melde litt dagen etter kamp, sånn er det. Det er morsomt med interessen. Jeg håper de kommer på kamp på mandag. 

Nordengen har flyttet inn i leilighet på Langestrand og fått seg jobb på Mesterfjellet skole siden han ankom Larvik i august.

– Hvordan blir klasserommet på tirsdag hvis vi slår Vålerenga 2 og du for eksempel har scoret et mål eller to? 

– Da håper jeg de oppfører seg godt, nå som det er siste uke før høstferien! Det er en veldig fin gjeng, altså. Fin klasse og fint miljø, sier Nordengen. 

Fram er ett av 6-7 lag som kjemper om å unngå nedrykk. I samme kategori finner vi mandagens motstander, Vålerenga 2, som før kampen ligger to poeng foran Fram. 

Med tre poeng klatrer Nordengen & co forbi tre lag på tabellen. 

– Det er mange lag som ligger der nede og kjemper, og for oss er det positivt at det er mange. Vi har noen fine hjemmekamper igjen, og er sterke på eget gress. På slutten av sesongen er alle lag desperate, enten de kjemper for opprykk eller for å unngå nedrykk. Da kan alt skje. Det handler bare om å bevare roen, tenke arbeidsoppgaver og gjøre det vi blir enige om, sier han. 

Fram herjet med et ungt Vålerenga 2-lag sist gang, og vant hele 5-1. Her feirer Jonas Bruusgaard 2-0-målet.

I det motsatte oppgjøret mot Vålerenga 2 møtte Fram et lag uten A-lagsspillere, som da var på sommerferie. Denne gangen er A-spillerne også tilgjengelige, men det er alltid et usikkerhetsmoment hva slags mannskap annetlagene stiller. 

– Jeg er spent på hva de kommer med, de har stilt et sterkt lag på papiret i de siste kampene. Jeg tipper de kommer med det de har. Men det gjorde de mot Træff også, og da ble det null poeng. Så jeg tror ikke det betyr så mye.

– Da jeg spilte for Rosenborg 2 likte vi best når vi kunne stille tilnærmet juniorlag, uten å ha med gutta fra A-laget. For de var gjerne på 70-80 prosent, og ville egentlig ikke være der. Unggutta har det gjerne gøy med hverandre og vil hverandre vel. Så det er positive og negative sider, sier Nordengen.