topp_banner

Forbløffet etter «årets beste trening»

Det er i kampen mot Vålerenga 2 det gjelder, men det skader selvsagt ikke med gode opplevelser i forkant. Og på torsdag skjedde det noe trener Haakon Lunov – på en god måte – strever litt med å forklare. 

– Det var et eller annet som skjedde, sier Lunov og smiler. 

Etter en tøff økt onsdag, og et langt møte rett i forkant av torsdagens trening, hadde ikke treneren de store forventningene til det som skulle skje ute på feltet. 

Haakon har vært svært fornøyd med prestasjonene på treningsfeltet i den foregående uka.

I stedet fikk han servert det han utroper til «årets beste økt». 

– Det var en veldig, veldig bra seanse, med tanke på tilstedeværelse, intensitet og konkurransedyktighet. Jeg følte nesten på gruppa etterpå at det var som å vinne en kamp. 

– For de som gikk seirende ut av økta? 

– Nei, for alle. Folk jublet for hverandre. Det var enkeltspillere som var veldig gode. Innstilling og tenning. Det er ikke noe jeg bare sier, eller et slags «beskyttelsesmodus» før en viktig kamp mot Vålerenga 2 om at vi har trent godt. Det var bare en skikkelig god økt. Og det ble fulgt opp på lørdag, sier Lunov. 

Slik vil vi gjerne se Fram-gutta i garderoben etter kampslutt mandag. Dette bildet er fra 5-1-seieren mot nettopp Vålerenga 2 tidligere denne sesongen.

Å lykkes på trening er én ting. Å lykkes med det samme i kamp er noe annet – men Lunov ser ingen grunn til at ikke spillerne skal være i stand til å skinne også når dommeren blåses i gang oppgjøret mot Vålerenga 2. 

– For å være ærlig handler det om å gjøre det vi har klart i noen kamper, der vi nærmest har vært litt følelsesløse innad i kampen. 

– Hva legger du i følelsesløs? 

– At du synes det er gøy å konkurrere, er til stede, ikke tenker for mye konsekvenser, er til stede i nuet og får ut ditt beste. For er det én ting gode treninger viser, så er det at du har det inne. Da handler det om å få det ut. Det er lettere sagt enn gjort, men det er kunsten om ikke å overkomplisere ting, eller tenke for mye. For kose seg med kampen, kjempe, løpe, samarbeide og kommunisere, sier Lunov. 

Mac Laham fikk med seg matchballen på bussen etter hattrick mot VIF 2 sist. Viser han seg fra sin beste side også i Framparken?

Han forsøker å innprente i spillergruppa at det er slike kamper, som mot nedrykksrivalene Vålerenga 2 mandag og Brattvåg til helga, som gjør det interessant å være fotballspiller. 

– Når alt kommer til stykket er disse kampene morsomme. For det er da du får kjenne på livet som fotballspiller. Det er morsomt og utviklende, sier han. 

Med seier mandag vil Fram klatre forbi både Vålerenga 2, Fløy og Træff – og være på skuddhold av Ørn Horten og Vard Haugesund. Seks kamper gjenstår av sesongen.  

– Fram er akkurat nå under streken. Hva slags høst ser du for deg, og hva ønsker du å se av spillerne? 

– Jeg vil se at de som var her i 2021 har lært, inkludert oss i trenerteamet. Og så vil jeg se en offensiv innstilling til situasjonen vi er i. Vi har vært klar over det veldig lenge, og sånn sett er det ikke noe nytt. Men hvis noen nå forsøker å le det bort, at det ikke er så farlig, og at vi ikke har noe press på oss… så blir det feil.

– Vi må akseptere det, og tenke at det kan bli jævlig gøy hvis vi overlever. Det er muligheten vi har. Til å skrive ut at vi er gode nok til å være her, og at vi skal spille PostNord i 2024 også, sier Lunov.