topp_banner

Haakon forlater Fram etter sesongen

Først skal han redde plassen med Fram. Så skal Haakon Lunov ta farvel med klubben han har vært en del av siden 2021. 

– Haakon har gjort en strålende jobb i Fram over tre år, han har bidratt sterkt til å profesjonalisere hele klubben og setter spor etter seg, sier nestleder i Fram, Christian Holthe. 

Haakon selv fokuserer mest på å gjøre en best mulig jobb ut 2023. Men han legger ikke skjul på at han er blitt glad i klubben og menneskene han har jobbet med. 

– Fram har vært min første jobb som hovedtrener på seniornivå. Jeg er, og har vært, veldig takknemlig for tilliten klubben har vist meg. Vi har opplevd nedrykk, og mange trenere ryker på det, men vi sto samlet. Og så fikk vi et veldig morsomt andreår med direkte opprykk. Nå handler alt om å fullføre på beste måte denne sesongen og holde plassen i PostNord, sier han. 

Haakon og Armin etter fjorårets opprykk.

Kontrakten med Haakon går ut etter denne sesongen. Begge parter ønsket en avklaring rundt kommende sesong på et så tidlig tidspunkt som mulig, med tanke på planleggingen av det nye året, og for å kunne bruke all energi på den viktige avslutningen på sesongen. 

På spørsmål om hva framtida bringer understreker Haakon igjen at fokuset nå ligger på Fram og de fire siste kampene. 

– Det er det aller viktigste. Som trener ber jeg ofte spillere tenke kortsiktig – neste trening og kamp, og neste spark på ballen – det gjelder også for meg. 

– Jeg har trivdes veldig godt med å være hovedtrener i disse tre årene, og føler jeg har utviklet meg og fått mer erfaring. Hvis det rette prosjektet dukker opp håper jeg det kan være klaff med en annen klubb. Og så har jeg vært 15 år i toppfotballen fra før, så hvis det er en mulighet for å gå inn i et team på høyere nivå kan det også være en mulighet. Det er heller ingen hemmelighet at jeg driver med lederutvikling ved siden av trenerjobben og har et foretak som går ganske bra. Så det er også en tanke jeg leker med, sier han. 

Haakon sier han har utviklet seg mye i de tre årene i Fram.

Haakon er bosatt i Oslo sammen med kone og tre barn. Neste år trenger han ikke pendle til Larvik 4-5 ganger i uka. 

– Jeg vil bare gi skryt til kona mi, som har stått sammen med meg i disse tre årene. Vi som familie har trivdes veldig godt med situasjonen i Fram, også når de har besøkt meg i Larvik.  

– Det har vært nedrykk og opprykk her, og nå er vi i en fight for å overleve. Da kan det både være fint og riktig for begge parter å gjøre andre ting, for å få nye impulser og se om man kan få pila til å gå enda mer oppover, sier Haakon Lunov.

– Vi kommer til å skilles som veldig gode venner, og retter nå alt fokus på å fortsette den gode resultatmessige trenden ut sesongen, sier Christian Holthe.