topp_banner

Velkommen tilbake, Erik!

Marius Jacobsen og Petter Einarson var bare to av Erik Nordengens tidligere lagkamerater som hadde et hjertelig gjensyn med sin gamle kaptein i garderoben foran onsdagens trening.

Nordengen kom med tog 15.30 og var med på treningen som startet en time senere. Etter planen er midtbanespilleren med i troppen mot Grorud allerede lørdag.

25-åringen kommer fra Obos-ligaen og Skeid, der han har vært på banen i 15 av 20 serie- og cupkamper denne sesongen.

Erik Nordengen ble tatt godt imot av gamle lagkamerater som Petter Einarson.

Når Nordengen likevel velger å gjøre comeback i Fram-drakta, der han spilte to sesonger i PostNord i 2020 og 2021, handler det mye om trivsel.

– Situasjonen i Skeid ble ikke som jeg håpet, og jeg fikk signaler på at det kunne vært lurt å skifte beite. Da var det naturlig for meg å snakke med Haakon og Armin og se om det kunne være mulig, sier Nordengen.

– Du kunne gått til andre lag som ligger høyere oppe enn Fram. Hva fikk deg til å komme hit?

– Først og fremst fordi jeg har trivdes så godt her. Haakon og Armin er et veldig bra trenerteam, jeg kjenner mange i spillergruppa og har masse gode kompiser her. Det var en totalpakke. Jeg vil ha det gøy med fotballen igjen.

Nordengen spilte også i Fram i 2020 og 2021.

Erik har sett flere av Frams kamper denne sesongen, og var blant annet på tribunen i 1-1-kampen mot Kjelsås tidligere i sommer.

– Hva tenker du om det du har sett?- Det har vært ustabilt, men toppnivået er veldig bra. Jeg orker ikke at det skal bli sånn som sist jeg var her (nedrykk i 2021). Jeg er veldig motivert, sier han.

Sportslig leder Jostein Jensen forteller at eksterne midler, bedrifter og privatpersoner med stort hjerte for fotballen i byen har gjort det mulig å hente Nordengen til Fram nå.

– Igjen har de blitt med på en slags dugnad for å få til dette. Det setter vi utrolig stor pris på. Det har vært et ønske for klubben å hente forsterkninger, men vi har ikke hatt midler til å gjøre det internt, sier Jensen.

Trener Haakon Lunov har høye tanker om mannen som scoret sju mål på 27 kamper i nedrykkssesongen 2021. Nordengen har i første omgang kontrakt med Fram ut sesongen.

– Hva får vi med Erik tilbake?

– Vi får en gjennombruddshissig spiller med og uten ball. Han kan dra seg forbi ledd, og er litt lik Mac der. Erik har god relasjonell forståelse, og vet hvor målet står. Og så får vi en spiller med erfaring på høyt nivå, sier Haakon.