topp_banner

Denne oppgaven Fram må løse i høst

Fram har scoret mål i 11 seriekamper på rad. Ingen andre lag i avdelingen har greid det samme – men den imponerende statistikken kommer likevel med en bismak. 

Problemet er nemlig at Fram som regel nøyer seg med det ene målet. Slik har det vært i ni av de elleve kampene – mens unntakene var 2-1-seieren mot Brattvåg og 5-1-seieren mot Vålerenga 2. 

Trener Haakon Lunov har full kontroll på statistikken og vet godt hvor skoen trykker.

– Vi har scoret i 11 på rad, men må score mer enn ett mål i kampene. Det er ingen hemmelighet at det er en av tingene vi må forbedre oss på – i det offensive spillet, sier han. 

Haakon Lunov sier spillerne har kommet tilbake fra god form etter ferien. Selv har han litt mer å gå på…

Kanskje kan noen av de nyankomne forsterkningene hjelpe til på det området – og gjerne allerede mot Grorud i ettermiddag: 

Fram har som kjent signert Elverums toppscorer Brian Lysebo Johansen, som har scoret 12 mål på 15 kamper i 3. divisjon denne sesongen. Og ikke minst vet også Erik Nordengen – som kom fra Skeid tidligere denne uka – godt hvor målet står. 

Haakon liker godt det han har sett av de nye så langt. 

Erik Nordengen har målpoeng i seg, men utfordrer neppe Mac om frisparkene.

– Brian debuterte mot Hønefoss sist helg, og på den omgangen han hadde skjedde det ting. Sånn er det på trening også. Det er godt mulig han får sin debut i PostNord mot Grorud. Han ser veldig klar ut for det. Og så har vi fått inn Nordengen, og vi vet jo at han har et høyt nivå inne. Han gleder seg sikkert til å komme i gang, spille fotballkamper og være viktig. 

– Tror du vi får se et mer offensivt og sjanseskapende Fram i høst?

– Jeg tror alle lag og trenere har et ønske om at laget deres skal være det. Vi ønsker å bli bedre og utvikle oss, og har fokusert på noen elementer som vi ikke skal forandre, men forbedre. Jeg ser tendenser til bedring. Jeg tror ikke alt vil se prikkfritt ut mot Grorud, for vi må jobbe oss inn i ting og med relasjoner, med nye folk inn i gruppa. Men de nye er blitt integrert raskt, sier Lunov. 

Brian Lysebo Johansen imponerte i den omgangen han fikk mot Hønefoss.

Toppscorer Jonas Bruusgaard (sju mål) sier de nye spillerne har løftet resten av spillergruppa. 

Foruten Nordengen og Lysebo Johansen er også Brahian Mosquera på plass.

– Alle tre har kommet veldig fint inn i gruppa, synes jeg. Det gjør at vi får en helt annen konkurranse om plassene, og at vi må pushe hverandre enda mer. Det er ikke klink hvem som starter hver uke. Alle må være skjerpet til enhver tid. Det tror jeg bare er sunt, sier han. 

Liiban Ahmed deler det inntrykket: 

– De tre nye har gjort en god innsats så langt, og sørger for en konkurranse i laget som bare er bra. 

Liiban møter gamleklubben – og en av sine beste kamerater til direkte duell.

For Liiban står det litt ekstra på spill mot Grorud i ettermiddag: han møter barndomsklubben han stort sett har spilt for hele livet. Trolig blir det også en «kamp i kampen» mot Groruds Saadiq Elmi – som er en veldig god venn av Liiban. 

– I forrige kamp mot dem spilte han venstre vingback, og da så vi hverandre knapt ute på banen. Men i det siste har han spilt høyre kant, og da møter han jo meg. 

– Hva tenker du om det?

– Det tenker jeg blir bra for vår del. Fordel Fram, sier Liiban og ler. 

Før han legger til: 

– Saadiq er en allsidig spiller og god på nesten alt. Og så er han utrolig rask. Jeg skal få testet hurtigheten min mot ham.