topp_banner

– Håper å pirke inn noen mål fra fem meter

Fredag ettermiddag satte Brian Lysebo Johansen (26) navnetrekket sitt på kontrakten som gjør ham til Fram-spiller ut sesongen. – Jeg gleder meg veldig til å teste meg i 2. divisjon, sier han. 

Lysebo Johansen er født og oppvokst i Sandefjord, men har studert og spilt fotball i Elverum de siste årene. Etter 12 mål på 15 kamper i Norsk Tipping-ligaen flyttet han hjem i sommer – og tok kontakt med Fram med spørsmål om prøvespill. 

Der gjorde han sakene sine meget bra, og det gode inntrykket ble bekreftet på nye treninger denne uka. 

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, både med tanke på spillergruppa og støtteapparatet rundt, sier Lysebo Johansen. 

Som høyrekant i 4-3-3 har Brian scoret 12 mål for Elverum denne sesongen.

Han har tidligere fortalt hvordan han har lagt om både livsstil og treningsvaner de siste par årene, og fått betalt i form av bedre og bedre prestasjoner på fotballbanen. Forrige sesong noterte han seg for 20 målpoeng totalt, noe han altså var på god vei til å forbedre kraftig i år. 

Men denne høsten er det forhåpentligvis Fram som skal få glede av scoringer og målgivende pasninger fra Lysebo Johansen – som stort sett spilte på høyre kant i en 4-3-3-formasjon i Elverum. 

– Målet er å spille seg til fast plass her, bidra med målpoeng og til at laget får litt flere seirer enn vi har til nå. Det blir spennende å prøve seg. Jeg har ikke vært på dette nivået før, sier han. 

– Hva tenker du at du kan tilføre laget?

– Intensitet og press i spillet. Jeg er en veldig ærlig spiller som alltid gjør jobben. Og så håper jeg å pirke inn noen mål fra fem meter, sier han og ler. 

Her signerer Brian kontrakten som gjør ham til Fram-spiller ut året.

For det er ikke de spektakulære målene Lysebo Johansen har bygget navnet sitt på, men de mer klassiske målsnikvariantene der han dukker opp på rett sted til rett tid i boksen. 

Og det er tross alt en av de aller viktigste egenskapene i fotball. 

– Nå er jeg 26 år, og jeg sto overfor et valg: enten ta steget opp etter flere sesonger i 3. divisjon, eller å ta det mer rolig med fotballen. Jeg har vurdert å sende melding til andre klubber, men det var her jeg hadde lyst til å spille, sier han. 

Sportslig leder Jostein Jensen er meget fornøyd med å ha styrket angrepsrekka med Lysebo Johansen. 

– Brian er en god og lokal spiller, og det er spennende for oss. Utgangspunktet med kontrakten ut året er at Brian får kjent på nivået, og vi får blitt bedre kjent med ham også. Vi tror og håper det går bra, og at vi da kan forlenge med ham. I Fram ønsker vi å ha langsiktighet på ting, og der er vi i god rute foran neste år. Vi har mange spillere på kontrakt for 2024, sier Jensen.  

Senere i august starter Lysebo Johansen i fast jobb som kontaktlærer på en skole i Sandefjord, men enn så lenge kan han ha fullt fokus på Fram og fotballen. 

– Det blir deilig med to uker med trening før jeg starter på jobb, sier han.