topp_banner

Hyller Vieiras «syke» redninger

I seks kamper denne sesongen har Fram tatt ledelsen uten å vinne kampen. To fenomenale redninger fra Miguel Vieira i sluttminuttene sørget for at det ikke skjedde for sjuende gang mot Aalesund 2. 

– Miguel viser sin klasse i avgjørende situasjoner. Å ha matchvinnere i begge ender av banen er viktig for et hvert lag, sier trener Haakon Lunov. 

Den første superredningen kom med snaue fire minutter igjen av ordinær tid: et innlegg fra høyre traff Kristoffer Ødven inne i feltet, som vant duellen og headet tilbake mot nærmeste hjørne fra 10-11 meters hold. 

Aalesund-spilleren er på vei til å feire, men må innse at Miguel henter fram en redning i toppklasse. Skjermdump: direktesport.no

Såpass sikker var AaFK-spilleren på nettsus at han så smått startet målfeiringen – men der lå altså Vieira i full strekk og dyttet ballen vekk med en sterk labb. 

– Jeg hadde en rolig første omgang, og i sluttminuttene var jeg fokusert for å hjelpe laget å holde nullen og beholde alle tre poengene, sier Vieira selv. 

Heldigvis, for det skulle komme flere store Aalesund-sjanser på tampen. 

Kampuret viste 89.50 da gjestene igjen fikk slått inn fra høyre, headingen var nesten identisk som den forrige, men nok en gang rakk Vieira bort til korthjørnet – til Aalesund-spillernes store fortvilelse. 

– Miguel skal ha sin del av æren for seieren med de to syke redningene på slutten, sier Jonas Bruusgaard. 

Jonas Bruusgaard scoret kampens eneste mål etter 17 minutter. Foto: Gro Mee Teigen

Haakon Lunov berømmer også sisteskansen for de litt mindre spektakulære involveringene da det kokte, som heller ikke skal undervurderes. 

– Måten han er offensiv i feltet i avgjørende sluttminutter er bevis på en keeper med selvtillit og som har erfaring. Han står frem når det gjelder, sier Lunov.

Vieira sier det var svært viktig for laget å kunne ta ferie med litt pusterom – ettersom de tre poengene løftet Fram over nedrykksstreken og opp på trygg grunn. 

Miguel Vieira var en populær mann etter kampslutt. Foto: Gro Mee Teigen

Men han dropper portugisisk sommervarme i fotballferien. 

– Jeg blir værende i Norge i ferien, mens familien er utenlands. Kanskje jeg finner på noe når de kommer tilbake, sier han.