topp_banner

– Vi har til gode å prestere på vårt beste

Fram har fått litt vind i seilene den siste tiden og klatret på tabellen. Likevel venter trener Haakon Lunov fortsatt på at laget skal skinne slik han vet de er kapable til. 

– Folk har ennå ikke sett oss på vårt beste. Om det skjer mot Vard Haugesund eller senere er umulig å vite, men jeg tror vi kan få en veldig god prestasjon snart. Vi har mye mer inne enn det vi har vist fram, sier han. 

Lørdag er det årets kamp i Framparken, med gratis inngang og forhåpentligvis sesongbeste hva gjelder publikumsoppmøte. Ingenting hadde selvsagt vært bedre enn om Frammane hentet fram sitt toppnivå til akkurat denne kampen. 

Haakon er imponert over støtten fra Framparken denne sesongen. Foto: Gro Mee Teigen

Men selv om det ikke er mulig å forhåndsbestille, er i hvert fall forutsetningene til stede. Etter den rufsete starten har Fram kun tapt én av de sju siste. 

Sist helg ble vi det første laget denne sesongen til å få med oss et resultat hjem fra Grefsen Stadion. 

– Hvordan har forberedelsene til dagens kamp vært?

– Jeg synes de har vært gode. Spillerne virker å være på et bra sted. Og så er det slik i fotball at kamper lever sitt eget liv. Vi har hatt dårlige treningsuker tidligere og sett bra ut da kampen startet. Men gode treningsuker gir en tilsvarende god følelse. Det viktige for meg, og det har jeg sagt til gutta også, er at jeg synes vi trener bedre. Og det synes jeg de senere resultatene reflekterer, sier Lunov. 

Selv om Fram har løftet seg både på tabellen og prestasjonsmessig, venter Haakon fortsatt på at laget virkelig skal slå ut i full blomst. Foto: Joachim Hellenes

Fram har faktisk tatt ledelsen i så mange som åtte av 11 kamper i PostNord denne sesongen, men har ikke greid å vinne flere enn tre av dem. 

Lunov leser likevel den statistikken med positive øyne:

– For meg er det en positiv greie at vi har tatt ledelsen i så mange kamper. Jeg tar mye heller det enn at vi kommer under, sier han. 

Dagens motstander er nummer åtte på tabellen, plassen foran Fram. Vard Haugesund har sterke enkeltresultater, som 3-0 hjemme mot Arendal, men har nå tre kamper på rad uten seier. 

– Vard Haugesund er et av de mer erfarne lagene i avdelingen. De har en spennende og ettertraktet spiss i Andreas Endresen, og jeg kjenner godt til trener Kolbjørn Fosen, som er en luring og veldig bra fyr. Vard er ganske direkte og gode mot høyt press. De er gjennombruddshissig på en spillende måte, sier Lunov. 

Med andre ord tyder alt på nok en tøff og jevn kamp i PostNord-ligaen, og da er det de små marginene som kan vippe kampen i Frams favør. 

For eksempel den 12. mann på tribunen – som Haakon har latt seg imponere over tidligere denne sesongen. 

– Alle fotballspillere synes det er fint hvis det kommer mye folk og blir god stemning. Vi har hatt kamper i Framparken der publikum og spillerne har hatt en positiv smitteeffekt på hverandre. Jeg synes publikum har vært veldig bra i år, og i perioder har de hjulpet oss. Får vi til et enda større løft mot Vard er det kjempemoro, sier Lunov.