topp_banner

Haakon om massivt underdog-stempel: – Mulig å slå dem

Ifølge bookmakerne har Fram aldri vært større underdog i en PostNord-kamp denne sesongen enn mot Egersund i ettermiddag. Borteseier gir over ni ganger pengene. 

Men selv om Fram står overfor en formidabel oppgave, og et par nøkkelspillere er ute med skade, er ikke trener Haakon Lunov i tvil om at det er mulig å komme på talefot med serielederen. 

– Jeg tenker at det er en veldig tøff kamp, samtidig som det er en fin mulighet. Alle fotballspillere har lyst til å måle seg mot de beste lagene. Dette er et av stedene jeg ser fram til å spille i løpet av sesongen, vi kommer til en plass med fantastiske spilleforhold. 

Fram leverte en sterk prestasjon sist gang de møtte en sterk motstander på bortebane. Her feirer gutta Riel Nguens ledermål mot Kjelsås.

– Jeg håper og tror på en god fotballkamp, og har stor respekt for det Kjell André Thu (Egersund-trener) har satt sammen på kort tid i Egersund. Det er et godt stykke arbeid. Og det er ikke tilfeldig at Egersund ligger der de ligger, sier Lunov. 

Konfrontert med at serielederen har avgitt poeng hjemme mot blant andre Fløy – som ligger under Fram på tabellen – minner Haakon om at det er to lag på samme hylle i divisjonssystemet som møtes i ettermiddag. 

– Det er ikke Manchester City vi skal spille mot, eller sånn at de har valset over alle og vunnet 5-0 i hver kamp. Men Egersund er et godt lag, og vi må opp på vårt beste. Men klarer vi det, er det mulig å slå Egersund. Da er vi det første laget som kan slå dem på deres bane, og det ville vært stort, sier han. 

Spillerne koblet av med beachvolley og bading i Mandal fredag.

Fram leverte en svak prestasjon sist helg da det ble tap 1-2 mot Vard Haugesund. Analysen etter kampen viste to ting som skilte seg vesentlig ut med negativt fortegn, fra de foregående oppgjørene mot Brattvåg, Vålerenga 2 og Kjelsås. 

  • Vard var lite i 16-meteren til Fram, men vant en stor prosentandel av duellene der. 
  • Fram greide knapt å holde ballen i laget etter å ha vunnet den. 

– Vi må skjerpe oss og stramme opp. Prestasjonen mot Vard var kjempedårlig. Vi har svingt mye denne sesongen, og i forkant av den kampen hadde vi klart tre gode prestasjoner på rad. Men så var det stopp. Mot Egersund må vi først og fremst jage en ny god prestasjon. Hver gang vi gjør det, kan vi konkurrere med hvem som helst, sier Lunov. 

Analysen etter Vard-tapet bekreftet inntrykket fra kampen: Fram var langt unna nivået de er kapable til.

Og snakker seg varmere og varmere: 

– Drit i at det er Egersund, drit i at det er ligaens kanskje beste lag, drit i at det er på bortebane. Vi må begynne med å levere en god prestasjon gjennom 90 minutter. Mot Vard startet vi forrykende og tok ledelsen 1-0, og så fikk vi 1-1 rett i trynet, og derfra og ut hadde vi ingenting. Vi spilte for mye med hjertet, og for lite med hodet. Det er når vi spiller følelsesløst at vi leverer de beste prestasjonene, mener han.