topp_banner

Elverums toppscorer trener med Fram

Han har scoret 11 mål på 12 kamper for Elverum i 3. divisjon denne sesongen. Denne uka trener Brian Lysebo Johansen med Fram. 

– Jeg sendte dem en melding for en måned siden og spurte om det var mulig å komme på et par treninger. De var åpne for det, og så ga Elverum meg fri mandag, tirsdag og onsdag, selv om jeg har kontrakt med dem. Det satte jeg veldig pris på, sier Lysebo Johansen. 

26-åringen – som fylte år på søndag – bodde i Sandefjord fram til han var 19. Deretter flyttet han til Elverum for lærerutdanning. 

– Nå har jeg jobbet et år i Elverum, og kjenner at det er på tide å komme seg hjem. I august skal jeg starte på barneskole i Sandefjord som kontaktlærer på 4. trinn. Jeg har trivdes skikkelig godt i Elverum, men har savnet kysten, sier han. 

Brian Lysebo Johansen scorer ett av sine elleve mål denne sesongen mot Molde 2. Skjermdump: direktesport.no

Selv om det er tidlig å si om Lysebo Johansen blir tilbudt kontrakt i Fram, sier Haakon Lunov at han gjorde et godt førsteinntrykk på mandagens trening. 

– Han har en profil som passer inn hos oss, er lokal og har gjort sakene sine bra. Og så har han en veldig morsom historie. Brian har jobbet hardt og strukturert de siste årene for å komme dit han er nå. Det virker som han er interessert i å jage nye nivåer, sier han. 

For spissen legger ikke skjul på at han tar fotballen langt mer seriøst nå enn han gjorde tidligere. 

– De siste par årene har jeg trent bedre og vært mer seriøs utenfor banen. 

– Hva gjorde at du ble mer seriøst?

– Det har vært litt studentlivet tidligere. Og så har jeg tatt det mer og mer seriøst. Fram til jeg begynte på A-laget til Elverum har jeg bare spilt fotball for moro skyld. 

– Hva innebærer det at du er blitt mer seriøs?

– De siste tre årene har jeg trent mer målrettet enn før jeg var 22. Jeg har skjerpet meg på alle områder – spist sunnere, sovet mer, kost meg litt mindre i helgene. Litt av alt egentlig. Jeg har tatt ti prosent på alle områder. Og så har jeg alltid vært glad i å trene. 

26-åringen scorer her liggende mot Hødd 2 – og beskriver seg som en ekte målsnik. Skjermdump: direktesport.no

Lysebo Johansens fremste styrke som spiss er målteften og evnen til å stå der hvor ballen ofte faller ned. 

– Jeg scorer mye stygge mål, holdt jeg på å si. Jeg trives godt innafor 5-meteren, og scorer ikke utenfor 16-meteren. Det skjer ikke, ler han.

– Så jeg er først og fremst en goalgettertype. Og så vil jeg betegne meg selv som en veldig ærlig spiller, som løper mye for laget og er ganske god i presspillet. Jeg er relativt godt trent, sier han. 

Lysebo Johansen har kontrakt med Elverum ut juli.