topp_banner

Se hvem som er tilbake på feltet!

Både Mac Laham og Marcus Hällström er på vei tilbake etter sine respektive strekkskader – et godt stykke foran skjema. 

Lengst framme er Mac, som har vært ute siden han hinket av banen på overtid mot Kjelsås 24. juni, med strekk på baksiden av låret. På torsdagens trening deltok han på det meste, bortsett fra kortspilløvelsen på slutten. 

Mac følte seg såpass bra at han testet skuddfoten på torsdagens økt.

– Det føles bra og har gått fortere enn jeg forventet, sier Mac.  

– Er du klar for 90 minutter mot Aalesund på mandag? 

– Det spørs om Haakon vil gi meg 90, men jeg er klar, sier han. 

Marcus Hällström deltok bare på de lette balløvelsene torsdag. Men også han har gjort rask framgang siden han forlot banen mot Vard Haugesund 1. juli, der han pådro seg strekk på baksiden av låret etter å ha satt inn en knallhard takling. 

Marcus Hällström erklærer seg klar for innhopp mot AaFK 2.

– Jeg er i gang. Det går fint å jogge, og jeg klarer å sprinte. Jeg kjenner litt på ballen og er sakte, men sikkert på vei tilbake, sier han. 

«Sakte» er en kanskje feil ord å bruke – ettersom det faktisk er mindre enn to uker siden strekkskaden oppsto. 

– Hva sier fysioterapeuten?

– Han sa etter kampen mot Vard at jeg ville trenge cirka tre uker på å rehabilitere, men jeg spurte om det var en sjanse for å være klar mot Aalesund 17. juli, og da sa han «klart det». Og da er jeg optimist. Jeg har trent så godt jeg kan, og nå sier til og med han at det ser ut som jeg kan spille, sier Hällström. 

90 minutter blir det garantert ikke, men svensken håper å kunne bidra fra benken om det blir nødvendig. Etter Aalesund-kampen har spillerne ferie, og neste kamp er Grorud borte 12. august. 

– Ville du vært tilgjengelig dersom det ikke var ferie direkte etter Aalesund-kampen?

– Da ville jeg kanskje vært litt mer forsiktig. Men nå er det siste kamp før ferie, der jeg har tid til å rehabilitere mer og til å hvile. Midt i sesongen ville jeg kanskje ikke tatt sjansen, sier han. 

Frans statistikk med og uten Mac er oppsiktsvekkende denne sesongen.

Trener Haakon Lunov er imponert over hvor raskt begge har kommet seg tilbake på treningsfeltet. 

– Det som er bra med spillerne våre, er at vi har et veldig bra samhold med tanke på å slå tilbake og fighte. Folk går raskt på jobb for å komme seg tilbake igjen etter skade, og der har Mac og Marcus vært dyktige. Strekkskader betyr ofte 4-6 uker ute, men nå ser det ut som Mac er tilbake etter tre og Marcus nærmest etter to, sier han. 

Fram med og uten Mac er en egen historie denne sesongen: I de seks kampene Mac har vært ute har det blitt null poeng, mens det er blitt 12 poeng på de sju kampene han har spilt. 

– Det er ikke noe vi legger lokk på. Vi er veldig glad i Mac, og han er en veldig god spiller som vet hva det handler om. Samtidig er det ikke bare Mac som har avgjort kampene for oss de gangene vi har vunnet. Vi er et lag, men vet godt at Mac har stor verdi. Han er en som de andre kan lære av og lene seg på, og som viser vei ute på banen. Det er det ingen tvil om, sier Lunov. 

Hovedpersonen selv toner ned egen betydning når han får høre tallene med og uten hans deltakelse. 

– Bare flaks! Jeg er ikke fasiten på hvordan vi skal vinne fotballkamper. Men selvfølgelig vil jeg bidra så mye som mulig, sier han.