topp_banner

Røper poengmål for de ni neste kampene

Med seier i Framparken i ettermiddag vil Fram klatre forbi dagens motstander Aalesund 2, samt Vålerenga 2, og ta ferie over nedrykksstreken. – Dette er en god mulighet til gi en respons på de siste to kampene vi har hatt, sier trener Haakon Lunov. 

For etter en god Fram-periode, med kun ett tap på sju kamper, er det blitt to dårlige opplevelser på rad med 1-2 hjemme mot Vard Haugesund og 1-4 borte mot serieleder Egersund. 

– Vi er på et sted hvor vi først og fremst må konsentrere oss om oss selv. Være godt forberedt, gjøre de tingene vi skal og er enige om. Da konkurrerer vi og kan vinne. Det kan vi gjøre mot AaFK 2 også, sier Lunov. 

Fram har ikke tapt i Framparken med Mac Laham på laget siden han returnerte til Fram i fjor. Foto: Joachim Hellenes

Når halve sesongen er unnagjort står Fram med 12 poeng på 13 kamper. Det plasserer oss tredje sist på tabellen, og signaliserer tydelig at poengfangsten må bli bedre dersom PostNord-tilværelsen skal sikres også neste sesong. 

På spørsmål om hvordan han vil oppsummere første halvdel, svarer Haakon slik: 

– Vi har spilt 13 kamper nå, og startet med fire tap. På de ni neste kampene har vi 3-3-3, altså 12 poeng. Hvis vi kan ta minst 13 poeng på de ni neste kampene står vi med 25 poeng eller mer før sesongens fire siste kamper. Da vil vi være på et godt sted inn mot avslutningen på sesongen. Så det er målet nå – å utvikle oss og stabilisere oss enda mer, holde oss skadefrie og være kompetitive. 

Øyeblikk som dette tar vi gjerne flere av i siste halvdel av sesongen. Foto: Joachim Hellenes

 Mot Aalesund 2 har laget fått en boost gjennom at kaptein Mac Laham og Marcus Hällström er tilbake i troppen igjen etter strekkskader. Førstnevnte var ikke med i det motsatte oppgjøret på Color Line Stadion i våres, da Fram tok ledelsen 1-0 etter pause, men endte opp med å tape 1-3. 

Samtidig er Pamodou Jatta – som scoret målet vårt mot AaFK 2 sist – ute med karantene etter det røde kortet mot Egersund sist.

– Vi vet fra forrige kamp at Aalesund 2 er et godt lag. De har vært positive i seriespillet. Kampen deres mot Ørn sist (seier 2-1 på bortebane) beviser bare at det ikke er noen lette kamper i denne avdelingen. Så Aalesund er med og fighter, de også. Det er et lag vi har all respekt for, sier Haakon. 

– Hva vil det bety å ta en trepoenger og klatre over nedrykksstreken før ferien?

Her sender Pamodou Jatta Fram i ledelsen mot AaFK 2 sist gang lagene møttes. Dessverre snudde tangotrøyene kampen og vant 3-1.

– Vi har ligget helt i bunnen og er ydmyke med tanke på oppgaven foran oss, både med tanke på starten vi hadde og hvor vi er nå. Alle trepoengere teller like mye. Vi har fått juling av et par av topplagene, men de andre lagene har vi konkurrert med. Og det forventer jeg. Jeg forventer også at vi er med hele kampen gjennom, spesielt fra start. Og så får vi ta det derfra. Da er jeg såpass trygg på laget og spillerne at de kommer til å plukke trepoengere, sier Haakon.