topp_banner

– Synes gutta fortjener at Larvik kommer på kamp

Haakon Lunov var både stolt over spillerne og litt skuffet over resultatet etter 1-1 borte mot Kjelsås. Nå har han en sterk oppfordring til Larvik-publikummet foran årets kamp mot Vard Haugesund neste lørdag. 

– Vi har plukket 12 poeng på de siste sju kampene. Vi er på sporet av noe. Nå må vi glede oss til årets kamp, og få med oss Larvik i en turbulent tid for klubben, sier Lunov. 

Sju bortelag – deriblant Stabæk og Jerv – hadde besøkt Grefsen Stadion tidligere denne sesongen og dratt derfra med tap. Men selv om Fram ble det første laget til å stanse vertenes seiersrekke var flere av spillerne mellomfornøyde i garderoben etterpå.

Det forteller Haakon noe om at Fram har kommet et godt stykke på rett vei. 

– Akkurat som spillerne må tro at vi kan, må Larvik også tro på at vi kan skape et toppfotballag i byen og lage en god ramme rundt kampen til helga. Jeg synes spillerne fortjener at folk kommer og støtter. Gutta jobber knallhardt for disse poengene, og har jobbet knallhardt for å snu det, sier Lunov. 

Riel Nguen fikk drømmetreff og sendte Fram i ledelsen på overtid av 1. omgang. Foto: Christian Holthe

Mot Kjelsås fikk han se Riel Nguen score sitt første Fram-mål for sesongen på overtid av 1. omgang – og hvilket mål det var! 21-åringen fikk ballen fra Mac Laham på 20 meter, brukte en berøring på å legge til rette på høyrefoten, og skrudde ballen knallhardt opp i lengste kryss. 

Såpass hardt at ballen satte seg fast bak målstolpen. 

– Har du scoret et vakrere mål?

– Njeeeei, det tror jeg ikke. Men allerede på oppvarmingen følte jeg at alt satt da jeg skjøt. Så jeg hadde en god følelse, sier Riel. 

Haakon er svært glad for at flere melder seg på når det gjelder scoringer. 

– Det er synd at en sånn scoring ikke gir tre poeng, men jeg er veldig glad for at han er i gang med scoringer. I fjor hadde vi et bredt spekter av målscorere, og det er veldig viktig å føle at man har trusler på alle fronter, sier han. 

– Dette betydde mye for meg, sier Riel Nguen. Foto: Trond Reidar Teigen

Samtidig kan han ikke dy seg for å gi Riel et ørlite stikk: 

– Han sto og trente dagen før, og det gikk litt i hytt og pine med høyrefoten. Så kanskje skuddet egentlig var et innlegg, sier Haakon og ler godt. 

Riel flirer godt når han hører trenerens kommentar, og innrømmer at han hadde en del «katastrofale innlegg» med høyrefoten på fredagsøkta. Men aller mest satte han pris på gratulasjonen han fikk av Lunov etter kampen. 

– Haakon vet at dette betyr mye for meg, og han gratulerte meg med målet. Jeg har hatt flere møter med ham, snakket om hva jeg vil og diverse andre ting. Jeg har jobbet hardt nå og blitt bedre og bedre. Nå er det bare å fortsette i samme spor og jobbe enda hardere, sier Nguen. 

Trener Lunov er glad i den type innstilling. Og han er glad når spillere tar uselviske valg som kommer andre til gode – når de er til klubbens beste. 

– Det viser storhet fra Miguel, sier Haakon om keeperens avgjørelse. Foto: Joachim Hellenes

En slik samtale hadde han med førstekeeper Miguel Vieira før kampen. Miguel har spilt på Grefsen Stadion tidligere og var bekymret for banen, ettersom han pådro seg en langtidsskade på samme type underlag mot Randesund forrige sesong. 

Før kampen ba han derfor om at annenkeeper Thomas Skjødt Johansen fikk muligheten mellom stengene – også fordi han mente keeperkollegaen hadde gjort seg fortjent til det gjennom prestasjonene på trening den siste tiden. 

– Jeg synes det viser storhet fra Miguel, og for meg som leder er det et drømmescenario. Miguel ønsket å være med til Oslo som støtte og var klar dersom det skulle bli nødvendig. Men det gikk veldig fint, og Thomas leverte en kjempefin kamp, sier Lunov.