topp_banner

Sa unnskyld til Fram i 2021 – nå hylles han av Lunov

Sju av sju motstanderlag har gått slukkøret av Grefsen Stadion så langt i år. Fram-trener Haakon Lunov håper å ødelegge den statistikken i ettermiddag – samtidig som han er full av lovord om sin trenerkollega på Kjelsås-benken. 

Så sent som i går gjorde Kjelsås det igjen: solgte en unggutt de har utviklet i PostNord-ligaen videre til en eliteserieklubb. Denne gangen var det Rasmus Eggen Vinge (22) som ble solgt til Stabæk. Overgangen skjer riktignok ikke før i august, slik at han er spilleklar mot Fram i dag. 

Eggen Vinge er dermed den tredje Kjelsås-spilleren som selges direkte til Eliteserien på et drøyt halvår. Haakon er dypt imponert og inspirert over måten en klubb med begrensede ressurser og økonomiske muskler både har blitt en talentfabrikk – og stabilisert seg på øvre halvdel av PostNord. 

– Den jobben Kjelsås-trener Eivind Kampen har gjort som trener i toppfotballen og breddefotballen er veldig undervurdert og oversett, sier Lunov. 

Haakon mener hans trenerkollega på Kjelsås-benken bør være aktuell for den ledige jobben i Vålerenga.

Han går såpass langt som å mene at Vålerenga bør ha Kampen høyt oppe på blokka, etter at de sparket Dag-Eilev Fagermo.

– Han har stabilisert Kjelsås i toppen av PostNord, og noen år vært i nærheten av å kjempe om opprykk. Det er sterkt gjort med en klubb som i utgangspunktet ikke har ressurser til det. Kampen hadde vært en perfekt hovedtrener for Vålerenga, med sine sterke menneskelige egenskaper og sine evner som brobygger og relasjonsbygger. Han har fått fram mange enkeltspillere som har lyktes på høyere nivå, sier Lunov. 

Haakon har et godt forhold til sin jevnaldrende trenerkollega, selv om Kampen fortsatt kjenner på en liten skamfølelse over måten Fram rykket ned på, på overtid i 2021. 

Haakon på vei ut til 2. omgang mot Skeid i siste serierunde 2021. Drøye 45 minutter senere hadde alt som kunne gå galt, gått galt.

Til pause så alt rosenrødt ut: Fram ledet 1-0 mot Skeid i Framparken, mens Kjelsås ledet 1-0 mot nedrykksrival Fløy hjemme på Grefsen Stadion. 

Men samtidig som Skeid snudde til 2-1-seier i Larvik, kollapset Kjelsås kollapset fullstendig i 2. omgang. Da Fløy fikk 4-1-målet sitt på overtid var det akkurat nok til å sende Fram ned – med ett plussmål mindre enn sørlendingene… 

– Jeg har lagt meg flat til Haakon og beklaget fælt for det som skjedde der. Det var helt uvirkelig, sier Kampen i dag – og flirer når vi spøkefullt antyder at han kanskje skylder Fram en tjeneste på Grefsen Stadion i dag. 

Den tjenesten kan vi nok se langt etter, men Haakon sier selvtilliten og følelsen i Fram-garderoben er på «et godt sted» etter to seirer på rad. 

Fram har vunnet to på rad og kun tapt én av de seks siste. Slikt bygger selvtillit.

– Det er viktig for alle involverte, og som følger med Fram, at vi har klart å snu motgang til medgang. Det er lett å tvile etter en sånn start som vi fikk. Men den tvilen trenger vi ikke ha lenger. Så lenge vi har en tilnærmet skadefri tropp vet vi at vi kan gå til hver kamp, og kjempe om seier i alle kamper dersom vi holder oss til planen. Det gjelder mot Kjelsås også, sier han. 

– Hva slags kamp forventer du?

– Jeg tror det blir tett og jevnt. Vi må prøve å få fram vårt spill og gjøre ting på vår måte. Jeg spår en kamp med høy nerve, sier Lunov.