topp_banner

Advarer mot den «fæle foten» til Mac

Kjelsås har vært ustoppelige på eget kunstgress denne sesongen, vunnet fem av fem i PostNord og slått Stabæk og Jerv ut av cupen. Lørdag skal Fram forsøke å bli første lag til å bryte seiersrekka. 

– I noen kamper har vi vært veldig bra, mens i andre kamper har vi vært mer på det jevne, sier trener Eivind Kampen. 

Av høydepunktene trekker han naturligvis fram cupkampene mot lagene fra Eliteserien og Obos-ligaen. Men også 3-1 og 4-1 mot opprykkskandidater som Arendal og Notodden sier litt om oppgaven Fram står overfor på Grefsen Stadion lørdag. 

– Der har vi fått vist fram toppnivået vårt. Men det satt langt inne i kampene mot for eksempel Aalesund 2, Ørn Horten og sist på overtid mot Vålerenga 2, sier Kampen. 

Kjelsås-treneren forventer et sterkt Fram-kollektiv, i kombinasjon med X-faktor hos enkelte spillere. Her feirer gutta etter 5-1 mot Vålerenga 2 sist helg.

Han har selvsagt registrert at Fram har kviknet til etter den blytunge starten på sesongen, noe han betegner som naturlig. 

– Som nyopprykket skal du sette sammen det rette laget og finne nivået, og det har Fram gjort gradvis. De har spilt mange jevne kamper som har bikket feil vei, og også ledet mange av kampene. De er et PostNord-lag med noen svært gode enkeltspillere, og så snekrer alltid (Haakon) Lunov sammen noen kollektiv som står på fælt. Det er aldri lett å møte, og det blir en tøff oppgave for oss,

– Noe med Fram du er spesielt obs på? 

– Mac Laham. Han har jeg visst om i mange år, og han har en fryktelig fæl fot. Han bør ikke få lov til å «base» så fælt. Og så har de han svære svensken, som er en litt annerledes utfordring. En svær, klassisk tanksenter som vi må forholde oss til på et vis, sier Kampen. 

Mac Laham står med to frisparkmål denne sesongen – og scoret hattrick mot Vålerenga 2. Foto: Joachim Hellenes

Men Kjelsås har definitivt mye å se opp for, de også – selv med noen tunge forfall fra forrige sesong. 

Da endte de på en sterk 4. plass, der prestasjonene hos flere holdt et såpass høyt nivå at eliteserieklubber begynte å sverme. Toppscorer Ole Erik Midtskogen forsvant til Odd, der han har imponert i Eliteserien i år. Yaw Paintsil ble solgt til Tromsø og spiller fast på laget som for øyeblikket er nummer tre i Eliteserien.

I tillegg dro kaptein Lars Brotangen til HamKam for å begynne som toppspillerutvikler. 

– Og så hadde vi ytterligere et par i elleveren som ga seg, så vi har vært gjennom et generasjonsskifte og blitt et yngre bruk. Vi har mange unggutter med kjempestort potensial, som har fått vist seg fram med noen vanvittig sterke prestasjoner. Men det har også vært noen prestasjoner som ikke har vært gode nok til å vinne kamper i PostNord, sier trener Kampen. 

Mot Fram kommer de til å gå ut i sin sedvanlige 4-4-2-formasjon, og så er spørsmålet om Fram kan matche dem på intensitet og tempo. 

– Vi ønsker å være et intenst lag som er direkte i stilen og kompakte defensivt. Vi er nok litt mer gjennombruddshissig enn de fleste lag, sier han.