topp_banner

Nå må Fram bryte neste barriere

Trener Haakon Lunov gleder seg over at konkurransen om plassene på laget nå er skarpere enn på lenge. Mot Vålerenga 2 vil han se laget gjøre noe de ikke har greid så langt denne sesongen. 

– Både fredag og lørdag hadde jeg tøffe samtaler med spillere som ikke får starte eller være med i troppen, selv om de har levert godt både i trening og kamp, sier Lunov.

Og legger til:

– Nå er det hard konkurranse der vi diskuterer minst 3-4 posisjoner både til startoppstilling og kamptropp. Det innebærer dessverre at noen ikke får være med. Men sånn er toppfotball, og jeg er veldig glad for at vi er der nå.

Sist helg tok Fram ledelsen sent i kampen, og holdt også ut i overtidsminuttene.

Forrige helg klatret Fram over nedrykksstreken for første gang i år, etter en hardt tilkjempet 2-1-seier mot Brattvåg. Marcus Hällström scoret vinnermålet med fem minutter igjen av ordinær tid, og i motsetning til i kampene mot Ørn Horten og Grorud greide gutta å holde ut i overtidsminuttene. 

På Intility Arena i ettermiddag vil Lunov & co bryte nye barrierer.  

– Vi har svingt så veldig i prestasjonene, og ennå ikke levert to gode prestasjoner på rad. Og dermed har vi heller ikke tatt to seirer på rad. Nå blir det neste for oss å vise at vi kan skape to gode prestasjoner på rad, og vinne på bortebane. Det har ikke Fram gjort i PostNord på sju kamper, sier treneren. 

Det er usikkerhet rundt hva slags lag Vålerenga mønstrer mot Fram i dag. Klubben har noen spillere borte på landslagsoppdrag, mens A-stallen i utgangspunktet har ferie. 

Både fredag og lørdag har Haakon hatt tøffe samtaler med spillere som ikke får starte eller være med i kamptropp.

– Jeg tror vi møter et litt yngre lag, men de har vært veldig variable i hva de stiller med. Uansett om A-laget har ferie, er det mulig noen av dem er hjemme og er tilgjengelige, siden de er på hjemmebane. Vi må være forberedt på ulike scenarier, sier Lunov. 

Han har selv sett VIF-rekruttene fra tribuneplass i 5-0-seieren hjemme mot Træff, og i 1-2-tapet borte mot Kjelsås i forrige runde. 

– Mot Træff var de veldig gode. Da hadde de med en del A-lagsspillere, og det hadde de også mot Kjelsås. Enten de stiller veldig ungt eller med noen innslag fra A-laget, er det egentlig to ulike kampplaner. Generelt er Vålerenga ganske tydelige i spillestilen sin, men kampdynamikken er litt ulik ut fra hva de stiller med. Uansett er vi på et sted der det er viktigere for oss å ha sterkere fokus på oss selv, sier Lunov. 

Det innebærer at han vil se at aggressivt og kompakt Fram-lag på Intility, som framstår bunnsolide både i lavt og høyt press. 

– Nå har vi en ny mulighet til å fortsette i en god stim. Vi må bevise for oss selv at vi kan levere stabilt i flere kamper på rad, for hittil har det vært høye topper og lave bunner. Der kan vi ta et steg på søndag, sier Lunov.