topp_banner

– Håper Fram må løpe etter ballen i varmen

Vålerenga 2 forsøkte å flytte søndagens kamp mot Fram, men fikk ikke viljen sin. Trener Øystein Sanden – med bakgrunn i Fram – tror og håper at gjestene fra Larvik likevel skal få kjørt seg på Intility Arena. 

– Vi er gode hjemme. Her er det store flater og langt for motstanderen å løpe. Det er en kjempefordel for oss med en strøken og vannet kunstgressbane. Når vi får brukt ballen ordentlig, ser vi at lagene vi har møtt har sprukket opp, sier rekruttrener Øystein Sanden. 

Han spilte 25 kamper for Fram i 2. divisjon mellom 2012 og 2013, og kjenner sånn sett søndagens motstander godt på klubbnivå. 

VIF-trener Øystein Sanden har spilt 25 kamper for Fram. Foto: vif-fotball.no

– Fram er en arbeiderklasseklubb som traff noe i meg den gangen, sier han. 

– Hva er inntrykket nå? 

– Det virker som de har samlet seg litt mer i det siste. Som nyopprykket kommer de nok til å være nede der sammen med oss. Jeg har fått med meg at det har vært litt murring rundt klubben, men det virker som laget har samlet seg på banen. Vi tar dem absolutt på fullt alvor, sier Sanden. 

Vålerenga 2 ligger på plassen foran Fram på tabellen, og det er hjemme på Initility de har tatt alle poengene sine: 3-1-0 er statistikken på eget kunstgress. På bortebane, når A-lagsspillerne gjerne har glimret med sitt fravær, har de fått det langt tøffere og tapt fire av fire kamper.

Det styggeste av dem kom med 0-12 mot Arendal – som utløste en større nasjonal debatt om annetlagenes eksistens i 2. divisjon. 

Jonas Bruusgaard er født og oppvokst på Vålerenga, men går i krigen for Fram på søndag.

Sanden sier at Vålerenga har forsøkt å flytte søndagens kamp mot Fram, ettersom klubben både har noen spillere opptatt med landslagsoppdrag, og de øvrige A-lagsspillerne har ferie under landslagsoppholdet. 

– Hva slags lag har dere tilgjengelig mot Fram? 

– Det er jo spørsmålet. Vi stiller med det vi har, og reglene er de samme som de vanligvis er. De som ikke har startet forrige A-kamp kan spille. Det er det jeg kan si. Vi forholder oss til regelverket, men forbundet har lagt dårlig til rette for oss i og med at det er ferieavvikling. Fram må tenke på seg selv og ville ikke flytte kampen, sier han, og legger til at Vålerenga har for få spillere på landslagsoppdrag til at de har krav på å få flyttet kampen. 

Men han avviser at det er sure miner på Valle over at Fram ikke har gått med på å flytte oppgjøret, noe som var tema på terminlistemøtet foran sesongstart. 

– Gir det noen ekstra tenning for deres del? 

– Nei, dette er på ledersida. Ikke noe spillerne har noe med. Annetlagene står ikke så høyt i kurs i Fotball-Norge, og vi blir jo beskyldt for ikke å drive fair play når vi ikke stiller likt lag fra gang til gang. Nå kunne vi jo ønske at det ble lagt mer til rette for at vi faktisk kunne stilt mest mulig likt mannskap, sier han. 

Marcus Hällström har scoret i to kamper på rad. Klarer han en tredje mot VIF 2?

Vålerenga 2 foreslo å flytte kampen inn i den siste ferieuka til PostNord-lagene, noe Fram altså ikke var interessert i. 

– Folk kjemper for seg selv, og det må de få lov til, sier Sanden. 

– Hva slags kampbilde forventer du på søndag? 

– Jeg håper og tror at vi klarer å ta tak i ballen og bruke den slik at vi får kampbildet vi har hatt på hjemmebane så langt. Vi ønsker å spille Fram lave, og spille de av når de kommer i høyt press. At de må løpe etter ballen i sommervarmen. Jeg håper og tror at vi skal klare det, sier han.