topp_banner

«Hvis han setter den, blir det for dumt»

I ekte gatehund-stil rappet Mac Laham med seg matchballen på bussen hjem til Larvik – etter å ha scoret karrierens første hattrick på seniornivå. 

– Det er kult å gjøre det for aller første gang. Tidligere har jeg bommet på alt etter å ha scoret to, og nærmest fått en slags «blokk», sier Mac.

Det skjedde ikke denne gangen. Kanskje kunne det blitt både fire og fem scoringer om ikke trener Haakon Lunov hadde plukket ham av banen etter 65 minutter. 

Mac Laham feirer med lagkameratene etter ett av sine tre mål. Foto: Joachim Hellenes

Da ledet Fram 5-0 og skapte nesten en stor målsjanse hver eneste gang de nærmet seg Vålerengas 16-meter. 

– Jeg var glad for å bli byttet ut, den kroppen her må tas godt vare på, flirer han. 

Den analysen er Lunov garantert enig i, etter å ha sett kapteinen terrorisere det unge Vålerenga-laget den drøye timen han spilte: 

*3 minutter: Omringet av motspillere skrur Mac ballen opp i vinkelen fra 20 meter til 1-0 for Fram. 

*50 minutter: Fra skrått hold, der de fleste andre ville gått for innlegg, løfter Mac ballen over keepers rekkevidde og inn i lengste kryss. 3-0 til Fram. 

*56 minutter: Mac felles på 25 meter og tar selvsagt frisparket selv. «Skal han gjøre det igjen, da?» spør kommentator. Skuddet treffer krysstanga, går ut i feltet igjen der Jonas Bruusgaard meies ned av en utrustende keeper. Straffe – som Mac triller i mål til 4-0. 

Glade gutter i bortegarderoben etter 5-1-seieren.

– De frisparkene hans…, sier Lunov og stopper opp som en straffeskytter i tilløpet. 

– Rett før han skulle skyte det siste sa jeg «hvis han setter den, blir det for dumt». Men det er veldig morsomt, både for ham og for oss. Han har enda mer i seg også. 

Hovedpersonen selv rangerer det første målet han scoret som det beste. 

– Frispark er alltid kult, men jeg synes egentlig det første målet var finest. I hvert fall vanskeligst. Det er så trangt, og det skjer så fort. Jeg er veldig fornøyd med det målet. I tillegg ga det hele laget en ro, og satte standarden for kampen, sier Mac. 

Etter at Fram tapte årets fire første kamper er det kun blitt ett tap på de siste seks. Mot Vålerenga 2 kom årets første borteseier, og årets første «dobbel» – altså at Fram vant for andre gang på rad. 

Jonas Bruusgaard feirer 2-0-målet mot gamleklubben Vålerenga. Foto: Joachim Hellenes

– Det var en veldig fin dag for oss. Vi møter et ungt lag, men vi må spille en voksen kamp. Hvis ikke er det gode fotballspillere med gode ferdigheter. Vi må ta dem på erfaring, rutine, styrke og vise at vi er voksne, og det synes jeg vi gjør, sier Mac. 

Nå ser han fram til ny Oslo-tur neste helg, da høytflyvende Kjelsås venter på Grefsen Stadion. 

– Det blir en jævla tøff kamp, og en helt annen utfordring. Vi må bare bygge videre på det vi har fått til nå, og totalen av de siste kampene etter å ha tapt de fire første. Vi har egentlig hatt stor framgang og blitt bedre og bedre, sier han.