topp_banner

Denne gjengen setter opp buss for å støtte A-laget

A-lagsgutta kan vente seg litt ekstra støtte til søndagens bortekamp mot Notodden, når barne- og ungdomsfotballen i Fram setter opp egen buss.

– Det tente en flamme i meg da jeg så hvordan gutta sto på mot Grorud. Jeg synes de fortjener mer oppbakking enn hva de har fått, og det var bakgrunnen for initiativet, sier G14-trener Jan André Christiansen. 

En 50-seter med barn og ungdommer i Fram-tøy setter dermed kursen for Idrettsparken i Notodden klokka 12.30 søndag formiddag. 

– Jeg fikk en hyggelig pris på bussen, og turen er tilbudt alle barn og ungdomslag til 200 kroner per snute. Til nå har en del av G14-laget mitt meldt seg på, en G16-spiller har gjort det samme, og vi har med foreldre og barn fra laget som er født i 2016. Det er plass til flere. Tur blir det uansett, for å vise at fotballen står sammen og støtter A-laget, sier Christiansen.

Jonas Bruusgaard sier A-laget setter stor pris på støtten fra egne rekker.

Jonas Bruusgaard, som er Frams toppscorer med tre mål så langt i PostNord-ligaen og også er assistenttrener på G16-laget, sier spillerne setter stor pris på støtten. 

– Vi synes det er kjempefint at de har det tiltaket. Sånne ting minsker avstanden mellom A-lag og ungdomsavdelingen. Jeg er selv trener for ett av de lagene, sammen med Eirik Blømacher, og det er flotte gutter. Jeg synes det er veldig moro, sier Bruusgaard. 

Mot Grorud smittet entusiasmen fra spillerne over på publikum – og derfra tilbake på spillerne igjen. 

– Litt lyd og respons når vi gjør ting betyr mye, og det merket vi mot Grorud. Når vi leverer med tanke på innsats, får vi respons tilbake, sier han. 

Flere av G14-gutta som reiser til Notodden kan kanskje være aktuelle for A-laget også om noen år: det siste året har de imponert stort med prestasjonene sine, på flere fronter. 

– Vi kom til finalen i Sandar Cup med 80 påmeldte lag i fjor. Og i vinter vant vi Jotron Cup (vinterserien), der 16 lag i Vestfold deltok, sier trener Christiansen. 

G14 kjemper om plass i interkretsserien.

Nå kjemper de for å kvalifisere seg til interkretsserien – der de trenger fire poeng på de to siste kampene for å være sikret plass,. 

Også A-laget trenger poeng, etter å ha mistet seieren på overtid i de to siste kampene. På den positive siden er de nå ubeseiret i tre kamper på rad i PostNord, mot Fløy, Ørn og Grorud. 

– Sett bort fra Halsen, har vi vært solide i alle de tre kampene, spesielt på hjemmebane. Fellesnevneren har vært at innsats, trøkk og duellspill har ligget i bunn. Det er veldig viktig, og det må vi ha med oss på søndag også. Da viser vi at vi er med og konkurrerer i hver eneste kamp. Det kan vi gjøre mot hvert eneste lag i ligaen, også Notodden, sier Jonas Bruusgaard.