topp_banner

– Vi trenger ikke tvile mer

Overtidsminuttene har vært nådeløse med Fram i de siste to kampene, men midt oppe i skuffelsen etter 1-1 mot Grorud var trener Haakon Lunov stolt over innstillingen spillerne hans viste. 

– Dette er den veldig bitre pillen i fotball, og jeg synes litt synd på gutta. Samtidig er jeg opptatt av at vi kommer til å vinne kamper framover, dersom vi legger det samme i potten som vi gjorde mot Grorud. Vi trenger ikke tvile noe mer på det, selv etter to tapte poeng. Dette er knalltøft og brutalt, men så må vi på igjen, sier Lunov. 

Mot Ørn for to uker siden ledet Fram 1-0 helt til utlikningen kom fem minutter på overtid. Mot Grorud kom utligningsmålet hele sju minutter på overtid. 

Jonas Bruusgaard sendte Fram i ledelsen med sitt tredje mål for sesongen. Foto: Joachim Hellenes

Faktisk har Fram ledet fem av sju kamper i PostNord-ligaen denne sesongen. Bare én av dem – hjemme mot Fløy – endte med tre poeng. Men mot Grorud var det årsbeste fra et hardtkjempende, disiplinert og aggressivt Fram-lag. 

– Jeg har ingenting å utsette på noen ting, egentlig. Måten spillerne forbereder seg på, og måten de gjennomfører på, gjør meg stolt. Mot Grorud var vi et lag, sier Lunov. 

Assistenttrener Armin Ghasemi supplerer: 

– Vi var oppe i dem hele tida, laget frispark, vant baller, taklet og gjorde motstanderen frustrerte. 

Hovedtribunen levde med kampen og satte tydelig pris på at Fram-gutta la ned blod, svette og tårer. 

Isak Solvik Nilsen var tilbake på banen for første gang siden seriepremieren mot Lyn. Foto: Joachim Hellenes

– Du hører at publikum synes det var ålreit. De er med oss litt i fighten der, slik de var det mot Fløy og i 2. omgangen mot Arendal. Mot Grorud hjalp de oss hele veien, sier Lunov. 

Liiban Ahmed er gammel Grorud-gutt, men leverte en tilnærmet prikkfri kamp mot gamleklubben i backrekka til Fram. I likhet med treneren er han ikke i tvil om at laget er kapable til å sanke mange poeng framover, dersom de angriper kampene med den samme besluttsomheten og innstillingen. 

Petter Nilsson Einarson i fint driv. Foto: Joachim Hellenes

– Vi legger ned alt på banen. Det var godt å se det bak fra banen. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men det får komme senere. Hvis vi legger ned samme innsats, vilje og tro som mot Grorud kommer vi til å ta masse poeng. Det er jeg sikker på, sier han.