topp_banner

Ber spillerne slippe håndbrekket

Han kjente ikke igjen sitt eget lag i cuptapet mot Halsen. Når Grorud gjester Framparken 2. pinsedag er det særlig én ting Haakon Lunov etterlyser fra spillerne sine. 

– Jeg synes folk har gjort jobben med å komme tilbake på treningsfeltet med et samhold og viss form for humør, men vi er på et vanskelig sted. Og det må vi jobbe oss ut av, sier Lunov. 

Den lille oppturen i serien den siste tida – der Fram har plukket fire poeng på de to siste kampene – ble overskygget av cup-exiten mot Halsen i midtuka.

I den umiddelbare analysen etter kampen vurderte Lunov om han og assistent Armin Ghasemi måtte forenkle ting framover. 

– Vi blir for tenkende i de avgjørende situasjonene, i stedet for bare å handle. Jeg tror det blir for mange ting å tenke på. Kanskje vi må forenkle litt.

– Hva legger du i det? 

– Kanskje vi ikke bør prate om alle mulige faser, alle dødballer og så videre. Enkelt sagt, få fram mer spilleglede og mer fremoverrettet tankegang. Det går så seint at jeg ikke har sett maken. Og det er mitt ansvar, sa han. 

Noen dager senere står Lunov fast på at han vil se mer spilleglede. For han er helt overbevist om at det bor masse kvalitet i gruppa – bare de våger å slippe håndbrekket. 

– Folk må slippe seg mer løs og prøve på ting. Det er det jeg savner, da. Vi snakker med gruppa og prøver å være tydelig på hva vi vil ha. Men så langt har det ikke sett ut som at vi prøver på det. 

Foreløpig er det bare blitt fire scoringer på seks kamper – eller fire på sju hvis man teller med cupkampen. 

Men noe positivt er det også å ta med seg: det ene er at Fram for øyeblikket er i nærheten av å kunne mønstre en skadefri tropp. 

Det andre er at laget er blitt vanskeligere å score på i åpent spill den siste tida, selv om det fortsatt er blitt tre dødballbaklengs mot Ørn og Halsen. 

– Forsvarsspillet, kompaktheten og robustheten – det er blitt bedre. Vi er bedre med i duellspillet. Det er jeg fornøyd med, sier Lunov. 

Motstander Grorud, som rykket ned fra Obos-ligaen i fjor, har på sin side variert mye i prestasjonene: fra å slå Lyn på bortebane til å tape 0-4 hjemme mot Ørn Horten.

Den siste kampen så Lunov fra tribuneplass. 

– Hva slags Grorud-lag er det dere møter?

– Det er et lag i endring fra i fjor og i spillerpersonell. De varierer og er fleksible i måten de presser på, og så er de et lag som håndterer ballen bra. De har en identitet i det. Men det er et lag som er fullt mulig å slå, men da må vi være skjerpet og ta fighten slik Ørn gjorde da de møtte dem. Og så må vi tro på det. Tro at det kan snu når som helst, sier Lunov.