topp_banner

Stygg skade for Pedro på trening

Pedro de Souza kommer dessverre ikke på banen igjen i vårsesongen. Vår høyreback pådro seg beinbrudd på trening to dager etter at han startet sin første kamp for sesongen mot Træff. 

– Det har vært en uke med masse tunge tanker. Om veien tilbake, om hvordan det blir, om jeg kommer til å slite med comebacket eller om det kommer til å gå fint, sier Pedro fra sykesenga på Skien sykehus. 

Han ble innlagt mandag denne uke og var gjennom en operasjon tirsdag. Da hadde det gått en uke siden han hadde maks uflaks på slutten av en trening. 

– Vi spilte tre mot to, og jeg var én av de to som skulle forsvare. Martin (Henriksen) skulle skyte, og så tror jeg han bommet, og idet jeg skulle vende meg satt jeg fast i kunstgresset. Jeg husker ikke så mye mer enn at jeg fikk veldig vondt. Jeg prøvde å reise meg, men det gikk jo ikke. De andre som sto bak meg har sagt at de hørte at noe knakk. Det kom en høy lyd, sier Pedro. 

Røntgenbildene viser at han har brukket fibulaen – det tynne leggbeinet – like over ankelen i det høyre beinet. Det betyr gjerne tre til fire måneder på sidelinja, selv om opptreningen kan starte en god stund før det. 

Pedro har fått operert inn ei plate og noen skruer i leggen. 

– Hva skjedde etter at du skadet deg på den treningen?

– Jeg fikk hjelp til å komme meg inn på fysiorommet. Ole (Hagen, fysioterapeut) tok av meg sokken og sjekket beinet, stilte meg spørsmål om hvor jeg hadde smerter og ikke. Da han kjente på siden over de knoklene på høyrebeinet gjorde det veldig vondt. 

– Emmanuel (Gisa) kjørte meg deretter til legevakta i Skien, og der var de veldig sikre på at det var brudd. Jeg fikk time på sykehus dagen etter og dro hjem og holdt beinet høyt i mellomtiden. Da jeg kom på sykehuset var foten for hoven til at de kunne operere, og da ønsket legen å vente til over helga. Så mandag denne uka ble jeg lagt inn, og tirsdag ble jeg operert, sier Pedro. 

Han startet sin første kamp for sesongen to dager før skaden skjedde, i 1-2-tapet borte mot Træff. Der hadde han en «hocøkeyassist» – altså tredje sist på pallen – da Fram tok ledelsen. 

– Det var veldig positivt for meg å få tillit i den kampen. Jeg har jobbet hardt for å få sjansen fra start. Så dette er utrolig kjedelig. Heldigvis vant gutta den forrige kampen mot Fløy, sier han. 

Nå håper han å kunne reise til Horten som tilskuer og følge kampen mot Ørn fra tribuneplass. Den spilles lørdag klokka 15. 

Vi sender Pedro masse varme tanker, ønsker lykke til med opptreningen, og håper å se deg tilbake på banen i Fram-drakta så snart som mulig!