topp_banner

Forbløffende Ørn-kjennskap: – Det blir ikke riktig

Fram-trenerne har latt seg imponere av Ørn-laget som står på mottatt banehalvdel i Lystlunden lørdag. Samtidig har de, gjennom sin bakgrunn i Strømsgodset, en helt unik kjennskap til motstanderlaget. 

Haakon Lunov var selv til stede da Ørn knuste Grorud 4-0 på bortebane sist søndag. 

– På papiret var det et oppsiktsvekkende resultat, men for oss som så kampen var det ikke det. Ørn kjempet knallbra og til slutt var det veldig fortjent at de vant med de sifrene. Men før Grorud sprakk var det en tett og jevn kamp, sier Lunov. 

Det grenser nesten til det komiske når man ser nærmere på den inngående kjennskapen han og assistenttrener Armin Ghasemi har til motstanderlaget denne gangen: 

Mens Haakon var utviklingsansvarlig i Strømsgodset mellom 2016 og 2018, var Armin trener i ungdomsavdelingen mellom 2014 og 2020. Sistnevnte er også nær venn med en Ørn-spiller Leroy Sillah Nilsen. 

Nettopp Strømsgodset, Mjøndalen og Drammen-regionen er en fellesnevner for svært mange spillere i Ørn-garderoben. Sjekk bare denne lista: 

*Sebastian Pop (tidligere Godset og Fram, var innom Fram i oppkjøringen i vinter)

Sebastian Pop

*Adrian Rogulj (tidligere Godset). 

*Jørgen Vedal Sjøl (tidligere Godset)

*Simen Skogestad (tidligere Godset)

*Frank Bamenye (tidligere Mjøndalen) 

*Daniel Hadde (tidligere Godset)

*Alban Kadriu (tidligere Godset)

*Leroy Sillah Nilsen (tidligere Mjøndalen)

*Henrik Falchener (har hospitert i Godset)

*Christian Foss Hargott (tidligere Godset)

*Gustav Sving Helling (tidligere Mjøndalen)

*Amel Muratovic (tidligere Godset)

– Det er en spillergruppe som både Armin og jeg kjenner veldig godt. Det er en sterk Godset-kjerne i Ørn-troppen, og det er veldig fint å se hvordan mange av dem har tatt gode steg. 

– Har dere trent samtlige av disse?

– Jeg var utviklingsansvarlig i Strømsgodset, og involvert i rekrutteringen av veldig mange av disse. Noen kjenner jeg godt, andre litt mindre. Men jeg vet veldig godt hvem de er. Noen har vært med Godset på turneringer, og mange har vært faste i klubben, sier Lunov. 

Likevel er det ikke slik at Frams trenerduo ønsker å dytte for mye informasjon over på spillerne sine før kampstart klokka 15 lørdag. 

– Vi har pratet om det, og i hvilken grad man skal forberede sine egne på ditt og datt fordi man vet såpass mye. Men vi er av den oppfatning at det ikke blir riktig. Ja, det er kanskje litt detaljkunnskap her og der, og småting på individnivå, som vi kan benytte oss av. Men det er ikke sånn at vi har hatt et to timers møte, sier Lunov. 

I stedet er han mer opptatt av å fokusere på eget lag – som spilte på seg litt selvtillit og godfølelse gjennom å slå Fløy 1-0 forrige helg. 

– Den første seieren har litt å si, man får liksom bekreftet at man har det i seg. Det jeg har likt veldig godt i etterkant er at folk nok en gang kom inn med godt humør og energi på trening denne uka. På tirsdag hadde vi i tillegg en økt der vi trente veldig hardt, tøft og godt, sier Lunov. 

I forrige kamp var fire spillere tilbake fra skade, mens Pedro de Souza dessverre er ute i flere måneder med brudd over høyre ankel. 

Jonathan Rydjord Pettersen

Denne uka har flere andre langtidsskadde spillere vært å se på treningsfeltet: Martin Anthonsen Wurschmidt, Jonathan Rydjord Pettersen og Isak Solvik Nilsen har alle fått kjent litt på kula igjen. 

Med andre ord er det flere lyspunkter i A-lagsstallen om dagen, men Haakon vet at det blir tøff kamp i Horten. 

– Vi lar oss inspirere og motivere av fjorårssesongen Ørn leverte i 2. divisjon, som et nyopprykket lag. De gjorde det på en veldig god og solid måte, og holdt plassen uten problemer, sier Lunov.