topp_banner

Roses etter comebacket: – Jeg må si Mac imponerer meg

Både Mac Laham, Miguel Vieira, Riel Nguen og Musa Joof Dubois var lørdag tilbake på banen etter skadefravær. Førstnevnte spilte sin første kamp for sesongen i 1-0-seieren mot Fløy – og gjorde inntrykk på trener Haakon Lunov. 

– Jeg må si at han imponerer meg. Mac var veldig fokusert og veldig sulten. Jeg synes han går rett inn og bidrar med veldig mye, på ulike måter. Vi er veldig glade for at vi har en som Mac, både som person og fotballspiller, sier Lunov. 

Allerede fem minutter inn i kampen viste Mac litt av repertoaret da han elegant dro seg forbi to motspillere og startet en skummel overgang, som endte med at Marcus Hällström fikk en kjempesjanse til å heade Fram i ledelsen. 

Vår store svenske ble servert av Mac senere i kampen også, da en millimeterpresis pasning landet perfekt på skoen hans inne i feltet, men dessverre havnet styringen utenfor.

– Det var deilig å være tilbake! Kroppen trenger selvfølgelig flere økter og flere kamper før den er helt i fotballform, men den var så bra den kunne være, sier Mac Laham, og legger til;

– Vi vet vi er et lag med et stort potensial, men at vi er ingenting uten hardt arbeid dag inn, dag ut. Det må ligge i bånn, og det skal kjennetegne denne versjonen av Fram.

Trener Lunov sier det slik;

– Den måten Mac er truende på når han er på ballen, måten han går inn og klinker til i noen dueller for bare for å signalisere at «vi er her» – det drar med seg resten av laget. Neste steg for oss blir å gjøre det uten ham også, men vi håper jo at han kan være med så ofte som mulig. 

Etter årets første trepoenger tok laget en samling i lokalene oppe i det nye tribunebygget, der de spiste, koste seg, og spillerne fikk vist fram sine mer teatralske sider gjennom sketsjer og annen underholdning. 

Samlingen var planlagt uavhengig av resultet, men seieren sørget naturligvis for en ekstra god inngang til kvelden. 

– Det var selvfølgelig godt for oss å få en seier. Det var ikke sånn at gutta tok fullstendig av, for det var det heller ingen grunn til. For oss var det en blanding av lettelse og kontrollert glede. Nå er vi fokusert på det neste som skal skje. Og det er jeg glad for, om jeg skal være ærlig. Jeg ville ikke likt det om det var euforisk etter i går, sier Lunov. 

Foto: Joachim Hellenes

Etter å ha sluppet inn 10 mål på de fire første kampene var det et mer kompakt og tidvis lavtliggende Fram-lag publikum fikk se lørdag. Det ble ingen sjansebonanza i Framparken, men Fram skapte det nødvendige for å vinne kampen, samtidig som Fløy ikke produserte en eneste stor sjanse i løpet av 90 minutter. 

– For meg leverte vi en solid og kontrollert prestasjon. Fløy er inne i boksen vår noen ganger, men jeg er usikker på om de har en kvalifisert sjanse. I perioder blir vi litt lavere, men nå får vi fokusere på at vi tar tre poeng, scorer mål på hjemmebane og unngår baklengs, sier Lunov. 

Selv om banen er blitt vesentlig grønnere den siste måneden innbyr den foreløpig ikke til finspill. 

– Fløy sa det samme i går, at banen var utrolig vanskelig å spille fotball på. Av og til forsvarte vi oss lavt, og da blir det vanskelig for dem å angripe kreativt og konstruktivt, sier han. 

Fra treningskampen mot Ørn Horten i sesongoppkjøringen

I neste kamp venter Ørn Horten borte, et lag som foran søndagens bortekamp mot Grorud står med like mange poeng som Fram. Lunov kommer selv til å være til stede på den kampen, og forhåpentligvis bli klokere på hva som venter neste helg. 

Han har fått mange kommentarer på gatehund-metaforen han tok i bruk foran kampen mot Fløy, og ser ingen grunn til å stoppe nå. 

– Jeg tror gatehunden ligger i sola og slapper av litt i dag. Og så må han tjene til livets opphold fra i morgen igjen, sier Lunov og ler godt.