topp_banner

– Marcus kan score når som helst

Ketsjup er fy-ord for navnebror og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm. Men for Marcus Hällstrøm står ketsjupeffekten aller øverst på ønskelista. 

– Om jeg scorer det første målet tror jeg det kommer til å løsne. Og da kan det bare fortsette og fortsette. Jeg lengter etter den dagen, sier 24-åringen. 

Strengt tatt har han egentlig scoret sitt første tellende mål i Fram-drakta: I sesongens andre kamp, borte mot AaFK 2, styrte en on-sideplassert Hällstrøm ballen i mål. Men linjemannen vinket likevel for offside og scoringen ble annullert. 

Men trolig er det bare et spørsmål om tid. I fjor ble det 13 av dem på 29 kamper for Piteå på nivå tre i svensk fotball. Da opplevde Hällström også ketsjupeffekten gjennom å score i sju kamper på rad. 

I cupmatchen mot Halsen i kveld er det nye muligheter for å feire sitt første tellende mål i Fram-drakt. 

– Som spiss, blir man stresset når man ikke kommer i gang med målproduksjonen? 

– Nei, egentlig ikke. For jeg vet at jeg kan score mål. Sånn er fotballen iblant, det er bare å holde hodet kaldt, og fortsette å jobbe hardt. Når det først løsner, kjennes det ut som man skal score hele tiden, sier Hällstrøm. 

Trener Haakon Lunov har også hvilepuls på spissens vegne. 

– Marcus var uheldig som ble syk før Ørn-kampen sist, for jeg tror han kan score når som helst, på neste sjanse. Det vet jeg at han er god nok til. Han må bare tro selv at han er én sjanse unna å score. Marcus har et sterkt og godt hode, og er en bra fyr. Det kommer, sier Haakon. 

Han peker også på at flere offensive spillere er tilbake etter skade, som kan gjøre det enklere for vår storvokste svenske å komme til sjansene framover. I den siste kampen han spilte – hjemme mot Fløy – fikk han blant annet et millifeterpresist innlegg fra Mac Laham i 2. omgang. Men fra god posisjon gikk styringen utenfor. 

– Jeg har kommet til én eller to gode sjanser per kamp så langt, hvor jeg egentlig burde scoret. Jeg tror det er en mental greie, og jeg må bare ikke bli redd for å gjøre feil. I stedet må jeg fortsette å skyte. Det er det jeg jobber med nå, jeg skal skyte enda mer, og komme til enda flere sjanser. Til slutt løsner det, sier han. 

Utenfor banen begynner han å finne seg til rette i byen han flyttet til i vinter. Marcus bor ute ved golfbanen, men har ikke dristet seg ut på 18-hullsbanen ennå. 

– Jeg slår bare litt på rangen og korthullsbanen, flirer han. 

Foro: Joachim Hellenes

– Hvordan har det vært for deg å flytte til Larvik?

– Iblant har det vært litt ensomt, men nå har jeg kommet godt inn i laget og fått meg kompiser her. Jeg begynner å føle meg hjemme her. Det virker som det er en sommerby, for nå blir det finere og finere for hver dag, sier han. 

Enda finere blir det når Hällström scorer og Fram vinner fotballkamper. Første sjanse er mot Halsen i Bergeskogen klokka 19 i kveld.