topp_banner

-Tror Fram kan slå alle i avdelingen

Han har spilt over 60 kamper i den blårøde Fram-drakta, men i seriepremieren mot Lyn 2. påskedag står Larvik-gutten Herman Solberg Nilsen på motsatt banehalvdel. 

– Det blir spesielt å spille for bortelaget i Framparken, men veldig gøy. Og så blir det spesielt å møte gamle lagkamerater som Petter (Einarson), Jonas (Bruusgaard), Magnus (Holthe), Musa (Joof Dubois) og Marius (Jacobsen), sier Solberg Nilsen. 

Fra 2018 til 2021 spilte han 2. divisjonsfotball for Fram. Det var store høydepunkter som kvartfinale i cupen i 2019, men også bitre nedturer som nedrykket på overtid i 2021. 

-Min tid i Fram var veldig fin, spesielt i 2019. Det siste året var litt verre med nedrykket, men det var også en fin tid der jeg fikk mange gode venner og lærte mye av trenerne. Det å takle motgang, fokusere på seg selv og gjøre det beste ut av situasjonen selv om det går trått – det var en viktig lærdom, sier Solberg Nilsen.

I 2022 var han en viktig brikke på Lyn-laget som rykket opp fra 3. divisjon i suveren stil: Solberg Nilsen var på banen i samtlige 26 seriekamper, der Lyn vant 22 og spilte uavgjort i de resterende fire. 

I vinter har de imponert resultatmessig i treningskampene, og blant annet slått Asker 7-2, Kjelsås 4-0, Strømmen 1-0, Skeid 4-2 og Bærum 5-2. De har tapt 0-1 mot Ørn-Horten og 3-4 mot KFUM Oslo. 

Fram har også vist oppløftende takter i vinter, ikke minst i den siste måneden før seriestart. 

– Hva slags kamp ser du for deg i Framparken på mandag? 

– Jeg tror ikke banen innbyr til noe finspill. Værmeldingen tyder også på en del regn. Så jeg tror det blir en krigekamp. Det blir sikkert litt «ta og føle på» for begge lag. Jeg vet ikke med Fram, men de har kanskje ikke lyst til å ta så stor risiko? Vi er i hvert fall glade i å krige litt. 

– Hvordan vil du beskrive det Lyn-laget du er en del av? 

– Vi er et lag som er glade i å presse høyt og mye gjennom kampene. Vi er verken veldig pasningsbaserte eller direkte, men noe midt imellom, sier han.  

Solberg Nilsen, som har spilt mest indreløper og vikariert noe som venstreback i Lyns vante 4-3-3-formasjon, er ikke den eneste med Fram-bakgrunn som sitter i bortegarderoben mandag. Ole Breistøl og Anders Bjørntvedt Olsen er også kjente fjes i Framparken. 

– Har trener Jan Halvor Halvorsen brukt dere aktivt i planleggingen inn mot første seriekamp? 

-Han spør om noen små detaljer, men har god kontroll på det meste. Så han trenger egentlig ikke spørre.

-Hva tror du om styrkeforholdet mellom Fram og Lyn? 

-Jeg tror det blir en ganske jevn kamp. Fram kan slå alle lag i avdelingen på en god dag, og det kan vi også. Jeg tror begge lag er ganske konkurransedyktige. Men jeg holder selvsagt en knapp på oss, sier Solberg Nilsen. 

Lyns supportergruppe Bastionen kommer til Framparken i to fulle busser, i tillegg til at det trolig kommer mange bortesupportere i privatbiler. 

Dermed kan det bli flere hundre Lyn-supportere på Jernbanetribunen mandag. 

-Jeg tror det blir en god ramme rundt kampen. Og det blir nok godt med publikum og bra trøkk, til tross for været. Fram-supporterne har for vane å levere på tribunen, og det har Bastionen også gjort så lenge jeg har vært med, sier Solberg Nilsen.