topp_banner

Ryddet hele banen for snø på dugnad

En dedikert dugnadsgjeng var i full sving mandag for å gi gressbanen en best mulig sjanse for å bli klar til til første seriekamp mot Lyn 2. påskedag. 

– Den delen av banen som er nærmest hovedtribunen ser ganske bra ut. Nå handler mye om hva slags vær vi får framover. Slik det har utviklet seg nå, ser det ut som at sola og temperaturen vil tørke opp mye. Da skal det være fullt mulig å spille her 10. april, sier arrangementssjef Ole Kristian Rambo. 

Jan Larsen raker snø

Værmeldingen for den neste uka er i hvert fall oppløftende: tirsdag og onsdag meldes det om sol og temperaturer opp mot ti grader. Torsdag skal det regne litt igjen, før det skal bli oppholdsvær og 7-8 varmegrader fra langfredag og gjennom helga.

Dugnadsgutta stilte med et slagkraftig mannskap mandag: Foruten Rambo var også Flemming Eliassen, Jan Larsen, Peder Farmen, Ronny Michelsen og Rune Haug på jobb for at ting skal være på stell til Lyn kommer på besøk. 

Ole Kristian Rambo og Peder Farmen

Men fortsatt gjenstår mye arbeid, og derfor har Rambo en oppfordring til dem som har et hjerte for Fram: 

-Alle som har lyst og anledning må gjerne ringe meg på 40 39 66 17, så får jeg lagt dem inn i skjemaet over arbeidsoppgaver inn mot sesongstart. Det er bare å rope ut! sier han. 

Da Fram Larvik møtte Kvik Halden på kunstgresset i Framparken lørdag, var nesten hele hovedbanen dekket av snø. Nå er den altså helt ryddet, og håpet er at sola skal tørke opp mye av fuktigheten de neste par dagene. 

Deretter kan det være aktuelt å legge på en presenning på torsdag, før banen merkes og klargjøres mot slutten av helga. 

Selv om ingenting kan garanteres, tyder det meste på at det kan spilles fotballkamp på gressbanen om sju dager. Men dugnadsgjengen må jobbe hardt både før og rett etter kamp. 

-Vi kommer til å trenge 15-20 mann til å tråkke banen for sår og så videre omtrent i det øyeblikket dommeren blåser av kampen om en uke. Jeg oppfordrer folk til å melde seg til tjeneste for det, sier Ole Kristian Rambo.