topp_banner

Trenger to omganger som andreomgangen

I én omgang var gutsen og innsatsen slik den bør være i en PostNord-ligakamp. Men på dette nivået er ikke en omgang nok. Til tross for iherdig kjemping de siste 45, var det en unødvendig feil etter tre minutter av kampen som avgjorde.

– Det er tungt. Du må bare komme deg opp igjen, og så må vi fortsette å bygge på de positive elementene vi har i kampen. Vi er med og fighter hele veien ut mot et topplag, sier trener Haakon Lunov og fortsetter;

– Vi har spilt mot to topplag nå, så vi må ta med oss de referansene videre inn i både treningshverdagen og kamper. Den desperasjonen for å vinne, som var der i 2. omgang, må vi lære av og ta med oss.

Fram mot Arendal_Pamadou Jatta

Før kampen var Haakon på frierferd til Fram-publikumet, og han syntes de innfridde.

– Publikum var i hvert fall med i dag og pushet fram gutta når de ikke var helt klare. I dag hørte vi dem mye mer enn da det var nesten dobbelt så mange her sist, så det synes jeg var litt artig. Det smitter til spillerne.

Hva skjedde på Arendal-målet?

– Vi er enige om å være litt direkte i starten, til kampen setter seg, men slik jeg ser det så prøver vi å spille en pasning på tvers innover, og så får vi et brudd og da blir det bare tellefeil på tellefeil og da er de alene gjennom.

Målet kom altså etter kun tre minutter av 1. omgangen, og Lunov mener de burde ha lært å være på fra start.

– Ja, det er en lærdom, men jeg føler at vi har gått opp den lærdommen for mange ganger nå. I hvert fall vi som har vært her i tre år. Hvis du skal være i PostNord i 2024 så må du lære det fort. Du kan ikke holde på å si det etter hver kamp – at du skal lære av det og det – det går ikke. Lære betyr at da må du legge den planen før kampen starter. En feil på dette nivået koster mye mer enn i fjor og det må vi lære.

Fram mot Arendal

Til tross for baklengsmål helt i starten av kampen ga Framane aldri opp. I førsteomgangen ble det mye kriging på midtbanen, men etter pause hadde de flere muligheter til å utligne.

– Desperasjonen, vinnermentaliteten eller viljen til å gå for det må være der fra start av, men vi har ikke sluppet opp håndbrekket enda. Men, hvis vi fortsetter å tro på det, så kommer det til å komme. For to ganger 45 som andreomgang i dag vinner deg kamper på dette nivået – og det er vi gode nok til, avslutter Lunov.