topp_banner

På denne tabellen er Fram nummer to

Bare én av 27 hjemmekamper i PostNord-ligaen så langt har hatt flere tilskuere enn det Fram hadde i sesongåpningen mot Lyn. Foran vår andre hjemmekamp kommer trenerne med en appell til publikum. 

– Gutta trenger støtten fra tribunen nå. Og så håper vi at vi også kan gi dem et signal med hvordan vi framstår på banen, at vi starter der. Gi dem litt bråk, sørge for at det smeller litt, og kanskje få med oss publikum. Kjør på, sier Haakon Lunov. 

Oppmøtet i Framparken sist (1007 tilskuere) var såpass sterkt at Fram alene hadde 378 tilskuere færre enn de seks andre hjemmekampene i avdelingen til sammen. Ikke nok med det: 

Fram hadde flere tilskuere enn fire lag i OBOS-ligaen, og var bare 13 tilskuere unna å trone alene på PostNord-toppen. 

Selv uten de rundt 250 tilreisende fra Lyn ville Fram vært nummer to på tilskuertabellen etter første serierunde. 

– Det var bra at folk møtte opp på første hjemmekamp. Nå blir det spennende å se hvor mange som møter opp i dag, sier Lunov. 

For det er blitt null av seks mulige poeng så langt, før Arendal gjester Framparken klokka 15. 

– Vi vet at det er en fotballsult i denne byen. Larvik-publikummet var kjempeflinke til å møte opp sist. Og så ser jeg gjerne at de gir enda mer lyd fra seg i dag. Nå er det tida for at det skal smelle litt, både på banen og tribunen. Sist «choket» både vi og publikum etter den starten vi fikk. I dag trenger vi dem virkelig, for å gi oss den lille ekstra energien, sier Lunov. 

Siden sist er banen blitt atskillig grønnere. Men ifølge treneren er den ikke nødvendigvis bedre å spille på. 

– Det er en blanding av gress, tørr jord og sand. Den minner litt om de banene som de spiller på i Sunday League (amatørligaen) i England, så her blir det kanskje Saturday PostNord League, sier Lunov og ler godt. 

– Men det gjør deg voksen. Banen ser grønn ut ovenfra, men det blir en skikkelig fight her mot Arendal. Underlaget er nesten mer ubehagelig å spille på enn mot Lyn. 

– Hvorfor det?

– Fordi den er tørr, og lugger som f***, svarer Lunov. 

– Må man da være mer pragmatisk og opptre på en annen måte enn man egentlig ønsker?

– Jeg mener ikke det. Jeg mener at man bare må være smartere i øyeblikket. Vi heter Fram, og framoverrettet er en del av identiteten vår, og skal være det. Men vi må være smarte når det gjelder baneforholdene. Hvis det er 1-1 og massivt press, da er det rom bak dem der vi kan løfte ballen over. 

– Det er vel å være pragmatisk?

– Jeg ser på det som å være mer direkte. Lære av Lyn-kampen, sier Lunov. 

På spørsmål om Fram var for naive i den kampen, griper assistenttrener Armin Ghasemi inn. 

– Lyn scoret tre av fire mål på dødball. Ingen av målene kom som en konsekvens av at vi spiller på små marginer. Det var ikke noen gigantiske overganger og brudd der, sier han.