topp_banner

Frams nykommer levde av fotballen i Tyskland

Han skulle bare besøke broren sin, men en tilfeldighet gjorde at Markus Rekdal (25) plutselig spilte foran 3000 tilskuere i Tyskland. Nå er han lykkelig over å være på plass i Fram og Larvik. 

– Haakon (Lunov) var veldig ivrig på å få meg ned hit, og det nærmet seg slutten på overgangsvinduet. Da jeg fikk møte spillere, trenere og sett på forholdene var det bare en ting jeg ville: å bli Fram-spiller. Alt var tipp topp, sier Rekdal etter å ha fått debuten fra start i lørdagens 4-4-kamp mot Kvik Halden.

Se høydepunktene fra kampen mot Kvik Halden her

En klubb han for øvrig trente litt med tidligere i vinter – og Fram-trener Haakon Lunov tror østfoldingene angrer på det nå. 

– I første omgang går han i duell, stiger opp og knuser motstanderen i duell på en måte som gjør meg glad å se. Markus bidrar allerede med masse i garderoben og på banen. Selv om han er helt fersk skjønner han store deler av spillet vårt. Det ser veldig lovende ut, sier Lunov. 

Og legger til: 

– Så tipper jeg at Kvik tenker «aaaaaahh, dæven at vi ikke hentet ham. Ha-ha! 

I stedet for Kvik Halden signerte Markus Rekdal faktisk ny ettårskontrakt med Eidsvold Turn, som rykket ned fra 2. divisjon i fjor, så seint som i februar. 

– Jeg hadde en gentlemans agreement med dem om at jeg skulle få gå dersom det kom tilbud fra en klubb på et høyere nivå. Heldigvis holdt de ord. Men det var mange møter, mye fram og tilbake, men jeg håpet og trodde hele tiden at det ville gå bra. Det gjorde det, og det er jeg veldig glad for, sier han. 

Markus Rekdal har et et navn som vekker gjenklang i Fotball-Norge. Først og fremst på grunn av onkel Kjetil, men også pappa Sindre var en meget god fotballspiller i Molde. 

Broren til Markus, Thomas Rekdal (22), holder for øvrig til i Eliteserien og Odd. Det er også hos lillebror i Skien at Frams nysignering, som kan spille både på midtstopper- og backplass i tillegg til midtbane, planlegger å bo den første tiden. 

For samtidig som han tok farvel med Eidsvold Turn, flyttet han også fra leiligheten og jobben på SFO. I tillegg bor kjæresten hans på Eidsvold. 

– Du tar sjansen på å komme hit uten jobb og et sted å bo? 

– He-he, jeg prøver å være laidback på det der. Det er klart det er en stor risiko, men det er ting som kan ordne seg. Jeg prøver å følge med på det som dukker opp, og hvilke muligheter som er der. Det er ikke bare bare å gå fra alt som er trygt og godt, men det å være utenfor komfortsonen er noe jeg er vant med både fra Tyskland og fra tidligere, sier Rekdal. 

I 2020 dro han nemlig til Tyskland for å besøke lillebror Thomas, som da spilte i Bundesliga-klubben Mainz 05. Kort tid etterpå satt han selv med kontrakt som tillot ham å leve av fotballen, samtidig som han studerte tysk ved siden av. 

– Det var bare en tilfeldighet. Broren min spilte der nede i Mainz, og jeg skulle bare på besøk før jul. Så snakket jeg med en klubb der nede og fikk lov til åt rene med dem. Etter to treninger var de veldig på hugget for å beholde meg, så da ble jeg bare boende sammen med bror. Jeg spilte fotball og lærte meg språk. Det var veldig morsomt, men veldig tøft også. 

– De har en helt annen kultur for hvordan man prater med hverandre. Det er ikke så mye én til én-samtaler. Det er trøkk på at laget skal gjøre jobben, og hvis én spiller ikke gjør det, så blir det hårfønerbehandlingen. Men det var absolutt en morsom opplevelse, sier han.  

Markus Rekdal spilte først for SV Gonsenheim på nivå fem, og deretter for Göppinger SV. 

– Men i avdelingen vår var det flere profesjonelle lag. Jeg spilte foran 3000 tilskuere som sang i 90 minutter. Og under koronapandemien skulle supporterne egentlig ikke komme på kamp, men plutselig sto det 500 mennesker rett bak benken vår og sang. 

– Og du spilte profesjonelt? 

– Jeg levde av fotballen der nede, samtidig som jeg studerte tysk. I den første kampen jeg spilte, spilte jeg faktisk mot broren min. Det endte uavgjort og jeg hadde en redning på streken i den kampen, så det var morsomt. 

– Hvorfor dro du hjem fra Tyskland? 

– Jeg er litt hjemmekjær, med venner, kjæreste og familie. Det er viktige aspekter utenfor fotballen også. Så det føltes riktig å dra hjem, sier han. 

Tidligere Fram-spiller Sanel Bojadzic var en viktig grunn til at Rekdal havnet i Fram Larvik. Han tipset både 25-åringen om Fram Larvik, og snakket også med Haakon Lunov i forkant av signeringen. 

– Sanel tipset oss om å ta en titt på Markus, og da gjorde vi en god jobb med å se flere av kampene hans. Jeg likte det jeg så, gjorde mye research på typen, og landet på at han passet veldig godt inn både som menneske og spiller, sier Lunov. 

Rekdal har en bachelor som kjemiingeniør, og svarer slik på spørsmål om hva han ønsker å oppnå med fotballen: 

– Målet har hele tiden vært å spille på øverste nivå i Norge. Det er en vanskelig vei å gå, når man skal opp og fram, men jeg håper virkelig det er tid igjen. Jeg kommer ikke til å gi meg før jeg føler at jeg har klart å nå de målene. Nå håper jeg på en veldig god sesong med Fram.

Vil du se mer av Markus Rekdal, kjøp sesongkort her:

https://iffram.ticketco.events