topp_banner

Holdt alvorsprat med spillerne etter trening

Haakon Lunov likte ikke det han så på torsdagens trening i Framparken og ga tydelig beskjed om det etterpå. – Det er ikke sånn vi skal jobbe oss ut av ting, sier treneren. 

Fram står uten poeng etter sine to første kamper mot Lyn og Aalesund 2. Og det blir ikke enkelt å åpne poengkontoen på lørdag heller, når opprykkskandidat Arendal gjester Framparken. 

– Vi skal glede oss som f*** til den kampen, avsluttet Haakon Lunov seansen med da han samlet spillerne i en ring etter torsdagens trening. 

Før de ordene hadde han holdt en rolig, men bestemt tale om hvordan han opplevde økta som nettopp var gjennomført. 

Etterpå forklarte han grunnen til at han så behovet for en alvorsprat. 

– Var det noe du savnet på intensitet og trøkk på trening?

– Det er to elementer: det ene er at tribunen omtrent er halvfull av spillere som er skadet. Det vil gjøre noe med kvaliteten på treningsfeltet. Men det er realiteten, og det må vi forholde oss til. Men det andre handler om at vi som faktisk er der ute har en plikt til å trene med høy intensitet, kvalitet og tilstedeværelse. Det snakket vi om under et godt og konstruktivt møte på onsdag. Men én ting er å si det, noe annet er å gjøre det, sier Lunov, og fortsetter. 

– Vi snakket om å komme inn her med full energi og gi hverandre påfyll. Men når noen gir beskjeder, og får «hold kjeft» tilbake, da har vi ikke gjort det riktig. Det er ikke tida. Sånn fungerer det bare ikke. Jeg var til og med inne og coachet en spiller, og får tilbake «ja, men». Det er ikke tida! Og da konfronterer jeg spillerne. Det er ikke sånn vi jobber oss ut av ting. 

– Betyr det at du ikke er fornøyd med responsen på treningsfeltet om dagen? 

– Jeg synes responsen hele veien, helt fram til litt etter 1-1-målet mot Aalesund, var fantastisk. Og engasjementet når vi er med hverandre, her og utenfor feltet, er bra. Men akkurat i dag, med tanke på tingene vi har snakket om, så likte jeg det ikke i det hele tatt. Mitt lederskap er at du alltid må vite hvem du prater til. Og hvis man da ikke er mottakelig, så må vi våge å gjøre endringer. Og det har vi valgt nå. Det er mitt ansvar, sier Lunov. 

Under torsdagens trening satt fire skadde spillere og fulgte lagkameratene fra tribuneplass. Musa Joof Dubois har en vond ankel er uaktuell mot Arendal. Det samme er Mac Laham (ankel), Jonathan Rydjord Pettersen (strekk), Isak Solvik Nilsen (røket leddbånd i ankelen), Martin Anthonsen Wurschmidt og Miguel Vieira (hofte). 

Emmanuel Gisa sto over trening med ei vond hofte, men friskmelder seg selv til lørdag. Riel Chol Nguen måtte gå av banen mot AaFK 2 etter å ha slått skulder og ribbein i fallet etter å ha klatret over en spiller. Han er også usikker til Arendal-kampen. 

Haakon Lunov er uansett offensiv i tankegangen. 

– Det er viktig at vi samler oss om noen få, enkle ting som vi ser etter. Det handler ikke om at vi ikke har sett det så langt, men at vi må gjenskape lengre perioder hvor vi er så gode som vi kan være. Da må vi være samlet, kompakte, duellsterke, kraftige, modige og framoverrettet. Elementære ting. Når det går litt trått må du jobbe deg ut av det. Du kan gjemme deg, men det går sjelden bra, sier han og bryter ut i latter mens han spør assistenttrener Armin Ghasemi om noe lag, noensinne, har hatt suksess med å gjemme seg. 

– Men situasjoner som dette er bra for karakterbygging, sier Lunov. 

– Hvordan jobber man seg ut av en sånn situasjon? 

– Man holder sammen, ser hverandre i øynene, prater med hverandre, hjelper hverandre og er konstruktive. Drar hverandre opp når noen ligger nede i gjørma. Vi har snakket mye om disiplin – at folk må holde seg til det vi er enige om. Når stressnivået blir høyt, slik det gjerne gjør med resultater som går imot, må vi begynne med elementære ting. Det gjelder på trening også. Det nytter ikke å traske rundt på banen og håpe at vi er klare. Du må forberede deg godt. 

Apropos disiplin: Fram har så langt sluppet inn sju mål på de første to kampene. Fem av målene har kommet innenfor 25 minutter – som kan tyde på at ett baklengsmål utløser en slags negativ ketsjupeffekt. 

– Vi må holde oss til det vi er blitt enige om. Og det er kanskje den viktigste saken vi har jobbet med nå, og neste steget vi må ta, sier Lunov. 

– Arendal-kampen er en god mulighet for oss. Nå har vi fått to tøffe kamper, rett i trynet. Så kommer det en tøff og god motstander, med store ambisjoner om opprykk, som gir oss gode referanser. Og hvis vi kan klare å respondere, slå tilbake og få et godt resultat, vil det være en bekreftelse for oss på at vi kan. For det tviler jeg ikke på et eneste sekund. Men vi må gjøre det samlet.