topp_banner

Oliver (16) er blant de yngste til å starte i PostNord

Som 15-åring startet han kamper for Fram i 3.divisjon og kom på banen i cupkamp mot eliteseriemotstand. I år er Oliver Armando Brandsæter Helgeland blant de aller yngste som har startet en kamp i PostNord-ligaen. 

– Det var gøy å debutere fra start i 2. divisjon. Jeg følte det gikk mye bedre nå enn da jeg startet i 3. divisjon i fjor, men jeg har hatt en god oppkjøring, sier 16-åringen. 

Han måtte plukke kjegler av treningsfeltet etter torsdagens trening på gressbanen i Framparken, slik aldershierarkiet i fotballen gjerne tilsier. 

– Hvis ikke risikerer vi bøter, flirer 16-åringen. 

Den blodige armen er det synlige beviset på at underlaget i Framparken, tross en fin grønnfarge, er knusktørr og for øyeblikket inneholder mye jord og sand.  

– Det er gress i april. Litt tørt og hardt, men det blir likt for begge lag på lørdag, sier Brandsæter Helgeland – og sikter til kampen mot Arendal. 

Der har han gode sjanser for å starte sin andre kamp på rad, etter å ha vært blant Haakon Lunovs elleve utvalgte fra start i mandagens kamp mot AaFK 2 på Color Line Stadion. Selv om det endte med et surt 1-3-tap, får 16-åringen mye ros av treneren for måten han grep sjansen på. 

– Oliver gjorde en fin figur. Det synes jeg er kjempegøy, og det er viktig å få fram at han har hatt en god vinter og vært tilgjengelig på nesten alle treninger. Når han får kontinuitet på trening, blir det også utvikling. Han har tatt kjempefine steg. Han hadde et godt innhopp mot Lyn, og nå leverte han en fin prestasjon mot Aalesund. Og så er det noen ting å hente, men det skulle bare mangle, sier Lunov. 

I de to første serierundene i PostNord er det bare to yngre spillere enn Brandsæter Helgeland , på de 28 lagene i divisjonen, som har startet en kamp: 

 Jonathan Vonheim Norbye på Alta (født 26. mars 2007) og Jesper Nerhus Eikrem på Brann 2 (født 3. juli 2007). 

Oliver Armando er født 15. september 2006. 

– Hva tenker du om å være blant de yngste som har startet kamp i 2. divisjon i år?

– Det er gøy at Haakon tør å bruke de som er yngre også, og satser på oss, svarer han. 

– Hvordan synes du at du klarte deg mot AaFK 2?

– Helt OK. Noe kunne vært bedre, men jeg skulle hatt en målgivende, sier han med et smil – og sikter til situasjonen der Marcus Hällströms scoring feilaktig ble annullert for offside. 

– Hva er du fornøyd med?

– Jeg er fornøyd med måten jeg greide å henge med i kampen på, både på intensitet og med ball. Og så kunne jeg utnyttet situasjonene bedre de få gangene jeg fikk ballen i mellomrommet. De situasjonene er jeg vanligvis ganske glad i, sier han. 

Haakon Lunov utelukker på ingen måte at 16-åringen får fornyet tillit fra start når en av avdelingsfavorittene, Arendal, kommer på besøk i Framparken lørdag klokka 15. 

I så fall handler det på ingen måte bare om at Fram for øyeblikket har en del spillere ute med skade. 

– Oliver har absolutt ikke spilt seg ut av diskusjonen. Vi har ikke så mange å velge blant for øyeblikket, men han har bevist at han er klar for dette nivået, sier Lunov. 

– Hva liker du med ham? 

– Han er en veldig kreativ kraft, flink til å spille gjennom ledd og til å se framover. Og så har han fått med seg hva vi ønsker fra ham, og gjør det vi er blitt enige om, sier han.