topp_banner

Her roper Fram forgjeves på straffe på overtid

Fram ledet til det gjensto et kvarter av ordinær tid, men det endte med et surt 1-3-tap borte mot Aalesund 2 – etter flere kontroversielle dommeravgjørelser.

– Jeg må se situasjonene igjen på video, men når jeg ser stillbildene blir jeg lei meg på vegne av spillerne, når så mange situasjoner går imot, sier trener Haakon Lunov.

Emmanuel Gisa sier følgende om straffesituasjonen på overtid, på stillingen 2-1 til Aalesund 2:

– Er det straffe?

– Jeg mener det. Jeg får ballen og tenker å kjøre inn i feltet, og idet jeg skal slå innlegget føler jeg at jeg blir dratt bakfra.

Ting så meget lyst ut da Pamadou Jatta sendte Fram i ledelsen snaue ti minutter ut i 2. omgang, etter en vedvarende god Fram-periode.

Og det smakte ekstra godt å få uttelling på et hjørnespark fra Marius Jacobsen, etter at Fram hadde brukt mye tid på å terpe nettopp offensive dødballer og cornere på siste trening før avreise:

Serven fra 23-åringen traff pannebrasken til Marcus Hällström, som stusset den videre mot bakre stolpe. Der sto Jatta – og ekspederte ballen sikkert i nettet til 1-0 for Fram.

Scoringen var på dette tidspunktet av det meget fortjente slaget, etter at gjestene fra Larvik hadde styrt det aller meste fra halvspilt første omgang.:

Kanskje meldte nervene seg, for etter ledermålet mistet gjestene fra Larvik raskt initiativet i kampen. Og så slo AaFK 2 etter hvert nådeløst tilbake:

Først da Sebastian Berntsen snek seg inn på bakre stolpe etter et langt innlegg fra høyrekanten etter 75 minutter.

– Det er ikke i nærheten av godt nok. En 50 meters diagonalball lander to meter fra streken og de scorer, sier Lunov.

Deretter ble Fram plutselig ble tatt i ubalanse etter et trippelbytte, og vertene kom i overtall på en kontring sju minutter senere.

Kristoffer Strand Øvden førte ballen over store deler av banen og banket til slutt inn en markkryper fra 20 meters hold.

Lunov er godt fornøyd med hvordan Fram responderte etter nedturen i serieåpningen, fram til Aalesund 2 utliknet.

– Vi har fullstendig kontroll, og selv om de har ballen mye skaper de ingenting før 1-1. Og så mister vi hodet på slutten, og gjør ikke det vi er enige om. Jeg er utrolig skuffet. Vi må slikke sårene og lære kjapt. Fotballmessig står vi ikke noe tilbake for dem.

– Hva skjer på 1-2-målet?

– Vi har en plan om å gå for det på uavgjort. Men da må vi gjøre det vi skal, med tanke på struktur og måten vi skal spille på. Jeg har ikke sett situasjonen om igjen, men for meg ser det ut som juniorfotball. Det er tøft, men vi må bli voksne fort, sier Lunov.

Fram presset på for en utlikning i sluttminuttene, og presset vertene tilbake i egen boks. På overtid tok innbytter Emmanuel Gisa ansvar og dro seg forbi sin mann på venstresiden, kom seg til dødlinja, før han gikk i bakken innenfor 16-meteren i duell med en forsvarsspiller.

Bildene viser at Aalesund-spilleren i hvert fall ikke var på ball, og at Fram ble etter alle solemerker ble snytt for en mulighet til å redde det ene poenget fra ellevemetersmerket.

I stedet kontret hjemmelaget inn et tredje mål like etter. Mats Brænde Helle dro av en Fram-forsvarer og trillet inn 3-1.

Dermed må Fram reise tomhendte hjem til Larvik, etter en kamp der ting altså så lyst ut lenge med tanke på mulighetene for årets første trepoenger.

Og der Emmanuel Gisa ikke var alene om å føle seg snytt:

Jonas Bruusgaard hadde en god sak da han gikk i bakken innenfor 16-meteren etter 28 minutter, etter at han frekt dro seg løs på venstrekanten. I fullt firsprang fikk han en tydelig dytt i ryggen og gikk i bakken – men dommeren mente Bruusgaard falt lett og valgte å gi Aalesund frispark i stedet for straffespark til Fram.

To minutter senere trodde Marcus Hällström at han hadde sendt Fram i ledelsen da han snek seg inn bak ryggen på midtstopperen, og styrte ballen i mål fra fem meter. Men jubelen stilnet raskt da linjemannen løftet flagget for offside – noe bildene viser var en avgjørelse av det tvilsomme slaget.

Etter to kamper står Fram fortsatt uten poeng. Neste mulighet kommer hjemme i Framparken når Arendal kommer på besøk kommende lørdag. Vi håper du tar turen og støtter guttene der!