topp_banner

Grytidlig avreise for revansjesugen gjeng

Mandag jakter Fram årets første trepoenger borte mot Aalesund 2. Trener Haakon Lunov er fornøyd med responsen fra spillerne på trening denne uka – samtidig som han har tatt tak i noe han mener kan skape høyt stressnivå. 

Allerede klokka 04.45 mandag morgen går bussen fra Framparken mot Gardermoen, der laget flyr til Ålesund litt over klokka 08. 

Kampstart mot AaFK 2 er 16.00 – noe som betyr ganske mange timers venting for troppen etter ankomst. Erfaringene fra 2021 gjør at Haakon og trenerteamet endrer litt på kampforberedelsene denne sesongen, til de lange borteturene. 

– Hva gjør dere i de 5-6 timene før dere drar til stadion? 

– Vi prøver noe nytt nå, for i 2021 hadde vi ikke spesiell suksess med å ligge fire timer i lobbyen på et hotell, på et hardt gulv eller i mellomgode stoler. Derfor har vi lagt til rette for at spillerne kan velge litt, om de vil ta en tur på bybadet i Ålesund, slappe av der og være i vannet en times tid og våkne litt på den måten. Hoppe fra 10-meteren, for eksempel, sier Lunov og ler godt. 

Før han legger til: 

– Men det er jo det vi skal i kampen – hoppe ut i det. Spillerne har også et konferanserom på et hotell i byen der vi rigger opp PlayStation, noen små konkurranser og andre leker. Så kan folk velge. Hvis de bare vil slappe av kan de gjøre det også. Folk må gjøre det som er best for hver enkelt, så de er våkne når kampen starter. 

En av de beste bortekampene i 2021 var paradoksalt nok den kampen der det meste gikk på tverke under selve reisen: flyet var forsinket, bagasjen kom aldri fram og laget måtte spille i bortedraktene til Levanger. 

– Alt gikk slag i slag, vi hadde liten tid til å tenke og bare handlet – og våknet på den måten. Og så hadde vi en forferdelig kamp mot Nardo, på akkurat samme sted, hvor vi tilbrakte fem timer i en hotellobby uten å gjøre noe. Da var vi ikke klare til kampstart. Poenget er at alle må erfare hva som funker best for dem. For jeg vil ikke ha noen unnskyldninger om at vi var tidlig oppe og så videre. Vi synes ikke synd på oss selv, for å si det sånn, sier Lunov. 

Kraftspiss Marcus Hällström, som gikk målløs av banen mot Lyn tross en heading «alle» så i nettet på slutten av kampen, er skrubbsulten før kampen mot AaFK 2 mandag. 

Foto: Joachim Hellenes

– Uka har vært bra. Alle kom tilbake etter tapet mot Lyn med bra innstilling og fokus. Vi har lagt det som skjedde sist bak oss og ser fram mot en ny mulighet i morgen, sier han. 

– Hva slags Fram-lag vil tror du vi får se mot Aalesund? 

– Et sultent, revansjesugent og hardarbeidende lag. Vi skal gjøre alt for å gjøre det ubehagelig for dem, sier han. 

Haakon Lunov sier treningsuka har vært bra, både med tanke på humøret i spillergruppa, og ikke minst «blikket» han ser etter fra guttene sine. 

– Det er veldig viktig og avgjørende. Der synes jeg at gutta viser seg som fotballspillere. Og så har vi litt å gå på når det gjelder et annet område – det virker som en del føler at de MÅ lykkes med ting, for at ting skal føles bra. Da er det litt for mye over mot resultatorientering og høyt stressnivå, og det må vi regulere. 

– Hva legger du i at man føler at man må lykkes med ting? 

– At folk ikke er fornøyd før ALT sitter. På en måte kan du si det er en god drivkraft, men fotball er en idrett med stor feilmargin, der feil vil skje hele tiden. Du må håndtere at ting ikke går som du vil. Og riste det fort av deg, sier Lunov. 

– Som mot Lyn?

– Fra pause og ut mot Lyn – ja, de slipper seg ned et hakk og vil kontrollere inn 3-0, samtidig som vi må gjøre jobben og forebygge at det ikke blir en enda verre opplevelse. Og det synes jeg er bra. Vi vil komme til Ålesund for å revansjere oss og vise at vi kan være konsentrerte og disiplinerte på det vi er enige om. 

AaFK 2 startet sin sesong med et sterkt 0-0-resultat borte mot en av avdelingsfavorittene, Grorud. 

– Jeg synes de var veldig kompakte mot Grorud, og så har vi fått med oss at de var misfornøyd med sitt offensive spill. Det betyr at vi må være veldig skjerpet i vårt defensive spill. AaFK 2 er ganske gjerrige, på den måten at de er godt organisert. Grorud klarte ikke å skape mye, og mest sannsynlig blir det tett, tøft og jevnt. Vi må være tålmodige og disiplinerte med tanke på kampplanen. Det er først og fremst det vi er misfornøyde med fra Lyn-kampen – at vi mistet helt fokus etter starten vi fikk, og glemte ting vi hadde blitt enige om. Nå handler det om å vise at vi klarer å holde fokus på det vi har avtalt. Så får vi se om ferdighetene våre er gode nok til å slå Aalesund, sier Haakon Lunov.