topp_banner

Mac: – Jeg er på bedringens vei

Han skadet ankelen på en meget spesiell måte på kunstgressbanen i Framparken under en treningsøkt i forrige uke. Nå har Mac Laham sett seg ut en dato for når han håper å være tilbake i Fram-drakta. 

De tre neste kampene mot Aalesund 2, Arendal og Træff kommer trolig for tidlig, men til hjemmekampen mot Fløy 6. mai bør 27-åringen igjen være tilgjengelig for spill. 

– Jeg sikter meg inn mot Fløy-kampen. Jeg trenger nok i hvert fall en uke med fotballtrening før match. Det positive er at jeg nå får tid til å trene på ting jeg ikke har fått gjort nok av. 

– Hvilke ting er det?

– Jeg har hatt en pre-season av og på fra slutten av februar. Nå kan jeg komme meg i ordentlig god, fysisk form, sier Mac. 

Han har slitt mye med sin venstre ankel tidligere, blant annet presset han seg gjennom flere kamper på høsten i fjor da Fram kjempet for opprykket. Men måten skaden skjedde på denne gang var av det særdeles uheldige slaget: 

– På kunstgressbanen er det et vanningsanlegg, og da er det noen hull ute på banen der. Jeg tråkket dessverre i de to centimeterne man ikke skal tråkke på. Jeg skjønte det med en gang jeg satte ned foten, at dette ville gå galt, sier han. 

– Jeg har slitt mye med den ankelen, og kjenner igjen mye av smertene. Jeg er allerede på bedringens vei. 

Fysioterapeut Ole Hagen sier det forhåpentligvis er snakk om uker, og ikke måneder, før Mac er tilbake. 

– Han hadde en større skade i den ankelen i fjor, og det tok ganske lang tid før det ble helt bra. Og så har han fått en ny skade i den nå. 

– Er det avrevne leddbånd i ankelen? 

– Det blir litt teknisk, men deler av båndet har røket, og så var det en del av dem som hadde røket tidligere. Men det er et intakt bånd som virker – det blir bare mye hevelse og smerte, sier Hagen. 

Ifølge Mac selv spilte han sju kamper i fjor høst med røket leddbånd i ankelen. 

– Da var vi inne i en helt avgjørende fase av sesongen. Det var veldig smertefullt og jeg var blå og lilla etter hver kamp. 

– Hvordan kjennes ankelen ut nå sammenlignet med da? 

– Ankelen er nok hakket verre nå. Hvis jeg gir den tid kan den nok bli helt bra igjen, men det blir nok uansett teiping resten av karrieren, for å være sikker på at det ikke skjer like ofte igjen, sier Mac.

Trener Haakon Lunov ønsker alltid å ha fokus på spillerne han har tilgjengelig, men vet samtidig at Mac er en viktig brikke i laget. 

– Vi har spilt noen veldig gode kamper uten Mac de siste månedene, så det handler om å få ut det. Og så vet vi hvor god Mac er på sitt aller beste. Men da må vi gjøre tingene riktig framover, så vi ikke bare har ham tilbake for én kamp, men flere kamper. Og da vil det selvfølgelig heve laget, sier han. 

En annen som hinket av banen med en vond ankel i kampen mot Lyn var Isak Solvik Nilsen. 22-åringen, som ble byttet inn til 2. omgang og var frisk den tiden han spilte, ble skadet da han jaget en Lyn-spiller. 

– Jeg skulle bare prøve å ta ballen fra han som førte, men så plantet jeg skruknottene fast i gresset på en uheldig måte, så jeg vrikket ankelen, forklarer «Isco». 

Alt tyder heldigvis på at han er tilbake relativt raskt. 

– Det går greit nok. Jeg kan gå ganske normalt i dag, men det har hovnet opp noe voldsomt. Den høyre ankelen er som en ballong. 

– Når er du tilbake?

– Fysioterapeutene tror jeg bør være tilbake i løpet av neste uke. Det var ingen tendenser til brudd da ankelen ble sjekket i går. Jeg prøver å bli frisk så raskt som mulig, sier han, og avskriver ikke helt muligheten for at han kan rekke Aalesund-kampen neste mandag. 

Midtstopper Jonathan Rydjord Pettersen pådro seg hamstringstrekk i treningskampen mot Gjøvik-Lyn 25.mars.

– Jeg er godt i gang med opptreningen igjen, har fortsatt smerter, men det blir bedre og bedre. Jeg har fått beskjed om rundt fire uker til pluss minus, avhengig av respons fra kroppen og opptreningen, sier han.